מרק עדשים עם אורז

23.11.2014 מאת: אבאווג- בלוג מתכוני אבא
מנות עיקריות, מרקים
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 1 כוס עדשים ירוקות קטנות
  • 1/2 חצי כוס אורז מלא
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום מעוכות וקצוצות
  • פיסת זנגוויל טרי קצוצה
  • 2 כרישות קצוצות
  • 1 שום כתוש
  • 1 קופסת עגבניות מקולפות
  • כמה עלי מרווה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אודות המתכון

במיוחד לחורף הבאנו לכם מתכון למרק בריא, קל להכנה וטעים במיוחד! ניתן להגשה כמרק או כנזיד סמיך ועשיר.

אופן ההכנה

בוררים ושוטפים את העדשים. מעבירים לסיר ומוסיפים 4 כוסות מים. ממליחים מעט ומבשלים כ-20 דקות או עד שהעדשים מתחילות להתרכך. מסננים. מבשלים את האורז ב1 כוס מים, כ 20 דקות, עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים.

בסיר למרק, מבשלים בשמן את הבצל, הגזר ושורש הפטרוזיליה במשך 5 דקות. מוסיפים מעט מלח ואת הכרישה, השום והזנגוויל. מבשלים עוד 5 דקות רק עד שהירקות רכים ומגירים נוזלים.

מניחים מסננת מעל הסיר ומועכים בה את העגבניות, משתדלים שרוב התוכן יעבור לסיר. מוסיפים את עלי המרווה מערבבים ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש וממשיכים לבשל עוד 30 דקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור. עדיף להגיש מיד.

מאחר שמשתמשים במרק זה במים ולא בציר, הוא קל להכנה. לאחר כיומיים, ניתן להגיש את המרק כנזיד עדשים, שכן מרקמו יהפוך לסמיך יותר. בשתי הצורות המרק טעים מאוד. חשוב להשתמש בעדשים ירוקות קטנות ומנומרות. טוב להגיש אותו עם פרוסות לפת או קולורבי, ועם לחם כפרי טרי.

למתכונים נוספים מאת הבלוג אבא

מתכונים נוספים בקטגוריית מרקים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera