קיש ברוקולי, לימון ושקדים

10.11.2014 מאת: "קישריה"
מאפים, מנות עיקריות, מתכונים לחג
בינונית
תגיות , , ,
  • רכיבים לבצק:
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 1/4 פחית קרם קוקוס
  • 385 גר' קמח
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • כף חומץ
  • רכיבים למלית:
  • 400 גר' פרחי ברוקולי מבושלים (אפשר קפוא)
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 3/4 פחית קרם קוקוס
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף גדושה של שמרי בירה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית אבקת אפיה
  • שקדים פרוסים

אודות המתכון

מסעדת "קישריה" הידועה בקישים הטבעוניים המופלאים שלה, נותנת לנו הצצה למתכון לקיש ברוקולי לימון ושקדים טבעוני מצוין ובריא.

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

את כל חומרי הבצק- מלבד המים והחומץ- לעבד לפירורים אחידים. להוסיף בבת אחת את המים והחומץ ולעבד לבצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה.

לרדד את הבצק לעלה בעובי של כ 2- 3 מ"מ ולרפד תבנית מתאימה. לחורר בעזרת מזלג ולאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ- 15 דקות, ולצנן.

הרכבת הקיש:

לסדר את פרחי הברוקולי על קלתית הבצק האפויה. לפזר מעל את קליפת הלימון. לערבב בקערה את שאר חומרי המלית, שלא יהיו גושים ולפזר מעל הברוקולי. לקשט בשקדים פרוסים. לאפות בתנור שחומם ל- 170 מעלות כ 40 דקות, עד שהמלית יציבה.

המלצה לסלט הקצוץ המצוין של ה"קישריה" שמושלם לצד קיש הברוקולי:

2-3 עגבניות, 3-4 מלפפונים, בצל סגול קטן, גזר אחד קטן, הרבה: פטרוזיליה, עירית, נענע טרייה, וכן מיץ מלימון אחד, 2-3 כפות שמן זית ומלח ופלפל שחור לפי הטעם. לקצוץ את העגבניות, מלפפונים ובצל סגול דק דק. להוסיף רצועות דקות של גזר. לקצוץ דק את עשבי התיבול ולהוסיף לסלט. לערבב את הלימון, שמן זית ותבלינים בקערית ולתבל את הסלט.

טיפ קטן וטעים: אם נשאר בצק של הקלתית, אפשר לרדד אותו דק עד כמה שניתן, להרטיב במעט מים ולפזר שומשום ומעט מלח גס, לחתוך למלבנים ולאפות לקרקרים מלוחים וטעימים

לאתר של "קישריה"

 

מתכונים נוספים בקטגוריית מאפים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera