תבשיל חצילים בנוסח תאילנדי על מצע קינואה

23.11.2014 מאת: אורית חן בישול בריא
מנות עיקריות
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 1 חציל בינוני
  • 6 שיני שום פרוסות לפלחים
  • 1/2 בצל חתוך לרצועות
  • 4 כפות רוטב סויה דל נתרן
  • צ'ילי חריף לפי הטעם
  • 1 כפית סירופ אגבה/מייפל טהור
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית מלח הימליה
  • 1/2 כוס כוסברה (עלים בלבד)
  • 1/2 כוס קינואה לבנה אורגנית (*)

אודות המתכון

תבשיל חצילים בנוסח תאילנדי על מצע קינואה, קל להכנה וטעים ביותר!

אופן ההכנה

1. מבשלים את הקינואה בהרבה מים רותחים עד שמתרככת, מסננים ומצננים

2. חותכים את החציל לקוביות בגודל של כ 1 ס"מ, מפזרים מלח ונותנים לו להגיר נוזלים במסננת

2. במחבת יבשה מטגנים את הבצל, מוסיפים את החציל ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות

3. מוסיפים את שמן השומשום, פלחי השום, ממשיכים לטגן ומוסיפים כ 2-3 כפות מים

4.מוסיפים את הסויה, אגבה/מייפל, כוסברה, צ'ילי וממשיכים לערבב

5. מכסים ומבשלים כ 10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב והוספת נוזלים לפי הצורך

6. טועמים ומתקנים תיבול

7. מגישים חם על מצע של קינואה

 (*) במקום קינואה ניתן להשתמש בדוחן

המתכון מאת אורית חן בישול בריא זה אפשרי 

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera