לחמניות

27.11.2014 מאת: אורלי שיפוני
מאפים, מתכונים לחג
קלה
תגיות , ,
  • מרכיבים:
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס שמן
  • 3-4 כוסות מים חמים

אודות המתכון

קשה לרוב לדעת האם הלחמניות שקנינו במאפייה הן ללא ביצים ומוצרים מהחי.
אז למה לא להכין לבד בבית? בלי ספק וחשד לגבי המרכיבים, תוכלו להנות ולהכין איתן סנדוויצ'ים טעימים!

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והשמן. ללוש טוב. להוסיף שליש כוס סוכר. מערבבים עם הקמח וכל השאר.

    להוסיף מים חמים, בין 3-4 כוסות, צריך לשים לב שהבצק יהיה דביק, אבל עדיין קצת מקומח. ברמה כזאת שצריך לגרד ממש את הבצק מהיד. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים במקום חם יחסית בבית לשעה וחצי, שעתיים.

    מעבירים את הבצק למשטח לישה. זה יכול להיות השיש או השולחן במטבח.

    ומקמחים כל הזמן שלא יהיה דביק.

    בכל פעם לוקחים מגוש הבצק כדור בגודלו של כדור פינג-פונג, מקמחים, ומתחילים ליצור שמיניות/ צמות /לחמניות פרח:

    קורצים כדור בצק בגודל של כדור פינג-פונג, מגלגלים ומשטחים לצורה של נקניק מאורך. מהנקניק אפשר ליצור כל מיני צורות- אפשר צורה של קשר או צמה.
    את הלחמניות מניחים בצורה מרווחת מאוד בתבנית, כיוון שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.

    מומלץ להניח כ – 9 לחמניות בתבנית אפייה סטנדרטית.

    מתפיחים את הבצק בשנית. הפעם התפיחה תהיה מהירה יותר והיא תהיה בת 30-40 דק`.

    בינתיים מחממים את התנור ל – 180 מעלות
    מורחים למעלה קצת שמן ומפזרים שומשום, קצח, זעתר. בתיאבון!!

מתכונים נוספים בקטגוריית מאפים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera