כדורי גבינת לבנה טבעוניות

27.11.2014 מאת: אורלי שיפוני
  • מרכיבים:
  • 1 ליטר חלב סויה ללא סוכר
  • 1 לימון עסיסי
  • תיבול לכדורים-פפריקה, זעתר, שמן זית
  • מסננת
  • בד חיתול או גזה
  • זיתים משימורים (עדיף מגולענים או טבעות)

אודות המתכון

אורלי שיפוני השתמשה במתכון של נופר מהבלוג "לא על החסה לבדה",
היא גלגלה אותם לכדורים בתיבול ים-תיכוני, אך אפשר להשתמש בגבינה לעוד הרבה מאכלים אחרים!

אופן ההכנה

שמים את החלב בסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
בינתיים סוחטים את הלימון לכוס ומוסיפים מים רותחים (בערך אותה כמות מים כמו הלימון).
כשהחלב רותח מכבים את האש, נותנים כמה ערבובים לחלב כדי שיסתובב בסיר, ומפזרים עם כף שליש מכמות הלימון-מים. נותנים לתערובת להפסיק להסתובב, ומפזרים עם כף עוד שליש מהלימון-מים.

לא מערבבים.

מכסים את הסיר לחמש דקות, ואז מפזרים את שארית הלימון עם הכף, ושוב מכסים ל-15 דקות.
בשלב הזה מסננים את הגבינה דרך בד חיתול או גזה כדי להפטר מהנוזלים העודפים.
אפשר להשתמש בבד גזה בשתי שכבות שאותו מסדרים על המסננת, ומעל הכיור לשפוך פנימה את תוכן הסיר. את המסננת מניחים מעל הסיר ועם כף מערבבים את הגבינה ועוזרים לנוזלים לרדת.

אחרי כמה דקות הנוזלים יורדים ומתחילה להיווצר גבינה. זה השלב בו כדאי לתבל אותה בקצת מלח, ואפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון.
כדי ליצור מהגבינה הזו טופו אפשר לסגור את הגזה ולשים עליה משקולת או סיר כדי להפעיל לחץ ולעזור לנוזלים לצאת. יתקבל לנו מעין טופו רך. ככל שנשאיר אותו במצב הזה יותר זמן, ככה הטופו יצא יותר קשה (וגם כמות קטנה יותר), לא משתלם במיוחד כלכלית, אלא אם גם את חלב הסויה הכנתם בעצמכם.

אחרי תיבול הגבינה אפשר לטעום רק כדי לוודא שהתיבול סביר, שימו לב שכאשר הגבינה חמה היא לא תהיה טעימה במיוחד אז לא להיבהל. להעביר לכלי סגור ולהכניס למקרר לכמה שעות.
אחרי שהגבינה התקררה אפשר לעשות איתה כל מני דברים מגניבים:

למרוח סתם ככה על פרוסת לחם עם עגבניה, להוסיף אותה לפשטידות, להכניס אותה כמילוי לירקות או כיסונים, לאכול אותה ליד סלט ירקות טרי, או…
להכניס אותה לבורקס!
להכנת הכדורים בתמונה: לחתוך טבעות זיתים (מהשימורים) לחתיכות קטנות ודקות. לערבב עם הגבינה ולגלגל לכדורים, לטבול את הכדורים בזעתר/פפריקה ולזלף מעל טיפה שמן זית.

בתיאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera