קסטה שוקולד טבעונית

16.11.2014 מאת: קפה יפו
אוכל שילדים אוהבים, קינוחים
בינונית
תגיות ,
  • רכיבים למוס שוקולד:
  • 500 מ"ל שמנת צמחית
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • רכיבים לדיסקיות:
  • 3 כוסות פצפוצי אורז (או פצפוצי קינואה)
  • 170 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס
  • קוקוס קלוי מוכן או קוקוס טחון שנקלה בעצמנו

אודות המתכון

מסעדת "קפה יפו" מפנקת אותנו במתכון ההורס שלה לקסטה שוקולד טבעונית! מומלץ מומלץ מומלץ!

אופן ההכנה

מוס שוקולד:

שמים בקערה של המיקסר את השוקולד. שמים את השמנת הצמחית בסיר קטן ומחממים עד סף רתיחה (לא צריך להגיע למצב של בעבוע).

שופכים את השמנת הצמחית על השוקולד, מכסים ל-5 דקות, ואז מערבים היטב עם מטרפה עד שכל השוקולד נמס. מניחים בצד שיתקרר, לאחר מכן מכסים ושמים במקרר עד שהמסה קרה לחלוטין.

דיסקיות אורז:

ממיסים את השוקולד במיקרו, מחממים בחום נמוך, יש לעצור את החימום כל מספר שניות ולערבב על מנת לראות שהשוקולד לא נשרף. מסיימים להמיס כאשר אין כלל גושים. ניתן לבצע המסה זו גם בסיר על האש בשיטת "בן מארי". לשוקולד המומס מוסיפים את שמן הקנולה/הקוקוס ומערבבים. מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים עד שהם כולם מכוסים.

מניחים את טבעות המתכת על מגש עם נייר אפיה ומשטחים חצי מהתערובת שהכנו לתוך כל טבעת. מכניסים את הכל עם טבעות המתכת להקפאה.

הרכבה:

כאשר תערובת השמנת והשוקולד שלנו מוכנה אנו מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את התערובת, יתקבל מוס עשיר במרקם קרמי. מעבירים לשק זילוף (אפשר חד פעמי).

מוציאים את הטבעות ומזלפים את המוס עד לגובה הרצוי.

* אם יש לנו קוקוס קלוי מוכן זה השלב שבו נפזר אותו מעל המוס, אם אין לנו מוכן אפשר לפזר קוקוס טחון לא קלוי או לחמם מחבת יבשה ללא שמן, לשים בה את הקוקוס הטחון ולערבב לכמה רגעים עד שהקוקוס משנה את צבעו לחום בהיר. נקרר אותו לפני שנפזר אותו על המוס.

מניחים מעל את הדיסקיות המוכנות שלנו. הקסטה שלנו מוכנה, מעבירים לפריזר או למקרר עד שתתיצב. ניתן לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

 **ניתן לגוון את המוס ולהוסיף שבבי קוקוס למוס עצמו, אפשר להוסיף לו פירות יער או שבבי שוקולד מריר, ניתן לתת לו טעמים נוספים עם גרידת תפוז, ג'ינג'ר מסוכר קצוץ, נס קפה, מחית אגוזים או כל תוספת אחרת שאוהבים.

את הקינוח המדהים הזה ניתן גם להזמין במסעדת "קפה יפו"

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera