גבינת קשיו אפויה עם אגוזים ופירות יבשים

29.11.2014 מאת: גיא מוגרבי
ממרחים, מתכונים לחג
בינונית
תגיות , ,
  • מרכיבים:
  • לגבינה:
  • כף שמרי בירה
  • כוס אגוזי קשיו-מושרים במים כשעה.
  • חצי כוס מים
  • שתי כפות טימין
  • שתי כפות טימין
  • לרוטב:
  • מיץ מתפוז אחד
  • שתי כפות ליקר תפוזים
  • פרי כלשהו חתוך לקוביות קטנות (שזיף/אגס/תמרים)
  • 3 כפות סוכר חום
  • לאפייה והגשה:
  • אגוזי מלך
  • קרקרים
  • ענבים

אודות המתכון

גיא מוגרבי במתכון מתוק ל"גבינה" מאגוזי קשיו, אפויה עם פירות שתבחרו לפי טעמכם ואגוזי מלך.
אפטייזר מצוין ל-6-8 אנשים, הולך מצוין עם קרקרים וענבים בצד.

אופן ההכנה

טוחנים במיקסר את כל החומרים ל"גבינה". ליצור צורה של גבינת ברי, על ידי רינג או קערית קטנה מרוחה בשמן זית.

לרוטב הפירות: מבשלים את כל המרכיבים במחבת, אחרי שמביאים לרתיחה כ-15-20 דקות, עד שמתקבל מראה המזכיר ריבה.

לשים בתבנית חסינת חום את ה"גבינת ברי", ולשפוך מעט מהריבה שהכנו. לאפות בחום של 180 מעלות כ-10 דקות. להוסיף אגוזי מלך מעל ולאפות כ-5 דקות נוספות.

להגיש עם קרקרים וענבים.

למשקיעים יותר, ניתן לעטוף את הכל בבצק עלים.

מתכונים נוספים בקטגוריית ממרחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera