לחם תפוחי אדמה

29.11.2014 מאת: גיא מוגרבי
מאפים, מתכונים לחג
בינונית
תגיות
  • מרכיבים:
  • 2 תפוחי אדמה גדולים (כ-400 גרם)
  • 4 כוסות קמח (מלא/לבן/חצי חצי)
  • כוס וחצי מים חמימים
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כף מלח

אודות המתכון

לחם עם טעם וריח של תפוח אדמה מהמדורה. מעולה עם איזה ממרח חצילים או פלפלים. ואפילו ככה סתם.

אופן ההכנה

  • (ל-2 כיכרות בינוניות)

    אופים או מבשלים במים שני תפוחי אדמה גדולים (בערך 400 גרם). לאחר מכן שמים אותם במיקסר עם וו לישה ולשים במהירות בינונית-גבוהה עד שמקבלים עיסה דביקה ומתוחה בטעם תפוחי אדמה.כך זה צריך להראות.

    מוסיפים את שאר החומרים למיקסר עם וו לישה עד למרקם כמעט דביק (מכיוון שכל קמח הוא שונה, יש להוסיף מעט מים/קמח לפי המרקם), במהירות בינונית-נמוכה.

    מניחים לעיסה לתפוח כשעה במקום חמים, מקומח ומכוסה במגבת. אחרי שעה להוציא את האוויר וליצור 2 כיכרות. לקמח בנדיבות, לכסות במגבת דקה ולהניח על קרש אופים מקומח.

    להדליק תנור עם אבן אפייה בתחתיתו על 220 מעלות. אחרי כשעה- לפתוח את התנור ולשים תבנית קטנה עם כוס מים על הקרקעית.

    אחרי 10 דקות, חורצים פסי תפיחה, מניחים את הככרות על האבן ואופים כ-40 דקות עד שהככרות מקבלות צבע אדמדם מעט (כמו בתמונה) וצליל חלול נשמע בנקישה על התחתית.

    טיפ- מתי הלחם תפח מספיק?

    אם תתחבו אצבע לכיכר לעומק ס"מ והבצק יישאר שקוע- הבצק תפח דיו. אם הבצק אינו מוכן להכנס לתנור- הוא יהיה יותר "קפיצי".

מתכונים נוספים בקטגוריית מאפים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera