פנקייק טבעוני

29.11.2014 מאת: גיא מוגרבי
  • מרכיבים:
  • •קמח (הכמויות המדויקות במתכון)
  • •סוכר
  • •שמרים
  • •חלב סויה
  • •שמן קנולה
  • •סירופ מייפל

אודות המתכון

מתכון מוצלח מאת גיא מוגרבי לפנקייקים מקמח מלא שגם הילדים אכלו בהנאה רבה!

אופן ההכנה

בלילה שלפני מכינים ביגה (מחמצת דחוסה שתעניק לפנקייק מרקם קל ואוורירי):

חצי כוס קמח מלא
כפית סוכר
כפית שמרים
מערבבים עם מטרפה קטנה ומוסיפים מים עד שיגיע למרקם של טחינה סמיכה. משאירים במקרר ללילה.

בבוקר לוקחים את הביגה ושמים בקערה. מוסיפים:

כוס חלב סויה (מחומם מעט- שלא יהיה קר!)
כפית שמרים
3 כפות סירופ מייפל
2 כפות שמן קנולה
מערבבים במטרפה ומוסיפים קמח-עד אשר שוב מתקבל מרקם של טחינה סמיכה (אפשר גם קמח כוסמין).

נותנים לעיסה לנוח מכוסה במגבת חצי שעה- בועות צריכות להתחיל להיווצר.

לוקחים מחבת ברזל עם טפלון ומחממים לחום בינוני. שמים מהבלילה ומכסים במכסה זכוכית (הפנקייקים לא יתנפחו אם לא תכסו).

כשהפנקייק מתייבש- הופכים לעוד 2 דקות (מכוסה!)

להוציא לצלחת ולהגיש עם סירופ מייפל.

בתיאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera