על האש טבעוני

29.11.2014 מאת: לא על החסה לבדה
  • רכיבים:
  • •1 כוס שמן זית
  • •כמה שיני שום כתושות
  • •חופן נדיב מאוד של עלי טימין טרי
  • •מלח
  • •קצת פלפל
  • •קצת פפריקה מתוקה
  • •1-2 כפות סילאן

אודות המתכון

נופר מהבלוג "לא על החסה לבדה", משתפת אותנו במתכונים שלה ליום העצמאות! ככה כולנו נוכל לעשות על האש טבעוני.

 

אופן ההכנה

 קודם נכין את המרינדה.

נערבב את כל החומרים ביחד , מומלץ להכין כמות גדולה של מרינדה.

שיפודי ירקות:

2 קישואים

1 בצל סגול

חופן עגבניות שרי

או כל ירק אחר שאוהבים! (ירקות קשים עדיף לרכך קצת מראש)

סלסלת פטריות חורש ו/או שמפיניון – קטנות

את הירקות אין צורך להכין מראש, רק חותכים ומשפדים. על המנגל מברישים אותם במרינדה כמה פעמים תוך כדי צלייה, עד שהם מוכנים.

סטייק פורטובלו:

פטריות פורטובלו גדולות בשרניות וטריות

את רגלי הפטריות מורידים. מברישים אותן עם המרינדה משני הצדדים בנדיבות ומניחים על המנגל כשהחלק הפנימי (איפה שהיתה הרגל) כלפי מעלה. אחרי כמה דקות הופכים, לעוד 2-3 דקות או עד שהפטריה מפסיקה להיות ספוגית והופכת לבשרנית. חשוב לא להרוג אותן לגמרי, שלא יהפכו לסוליה או יצטמקו לגמרי!

לבלוג לא על החסה לבדה

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera