פיצה טבעונית

29.11.2014 מאת: גיא מוגרבי
אוכל שילדים אוהבים, מאפים, מנות עיקריות
בינונית
תגיות , , ,
  • מרכיבים:
  • לבצק:
  • 4 כוסות קמח מלא/לבן
  • 2 כוסות מים חמימים
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית וחצי מלח
  • 2 כפיות שמרים
  • מעט שמן זית (לשימון הקערה)
  • לרוטב העגבניות:
  • עגבניות מסוגים וגוונים שונים
  • 4 שיני שום
  • מעט פלפל חריף
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מלח אטלנטי
  • לטופינג:
  • פטריות מאודות
  • עלי תרד
  • בצל שאלוט
  • ועוד תוספות לפי טעמכם

אודות המתכון

 מתכון מאת גיא מוגרבי, מנהל הקבוצה "בישול טבעוני", לפיצה טבעונית מקמח מלא.

 

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

מכניסים את כל החומרים במיקסר מלבד השמן זית.

מפעילים לשתי דקות, נותנים לבצק לנוח 2 דקות. מפעילים שוב ל-3 דקות, נותנים לבצק לנוח 3 דקות. מפעילים שוב ל- 5 דקות.

להוציא מהמיקסר וללוש מעט עם היד. הבצק צריך להיות כמעט-דביק ומאוד גמיש.

משמנים קערה עם מעט שמן זית. יוצרים כדור מהבצק. מורחים אותו מעט משמן הזית, ושמים בקערה. מכסים בשקית ניילון ומחכים עד שהבצק יכפיל את נפחו כשעה.

מדליקים תנור עם אבן בתחתיתו לטמפרטורה מקסימלית שיתחמם שעה-שעה וחצי.

הכנת הרוטב:

מטגנים בשמן זית פרוסות שום ופלפל חריף. כשהפלפל נהיה מעט זרחני מוסיפים את העגבניות והמלח ומכסים במכסה. אחרי כ-15 דקות, הקליפות נפרדו מהעגבניות. מעבירים את הרוטב בפוד מיל או דרך מסננת דקה. משאירים את הקליפות בחוץ.

מחזירים אל האש, אם רוצים רוטב סמיך מעט יותר, עכשיו זה הזמן להוסיף כף-שתיים רסק עגבניות.

לבשל עוד כ-5 דקות. ולהסיר מהאש. הרוטב לא צריך להיות לגמרי מוכן. הוא יתבשל שוב באפייה של הפיצה.

הרכבת הפיצה:

מוציאים את האוויר מהבצק וחותכים אותו ל 2 או 4 אם רוצים פיצות בינוניות.

יוצרים מעין פיתות מהבצק ובעזרת טכניקה איטלקית של זריקה וסיבוב באוויר מותחים את הבצק. לחלופין ניתן לשטח במערוך. יש לשים לב לא לשטח את הס"מ החיצוני של הפיצה עם המערוך, אנחנו רוצים קראסט עם בועות!

שמים רוטב עגבניות ואת התוספות שאנו רוצים על הפיצה. על הפיצה שבתמונה שמנו עלי תרד, פטריות מאודות ועיגולי בצל שאלוט.

מרכיבים את הפיצה על הכלי שבעזרתו נכניס אותה לתנור (זה כמו קרש חיתוך כזה מעץ עם ידית ארוכה).

לא לשכוח לקמח (בקמח מלא או בקמח תירס)

אופים כ 5 דקות בתנור על האבן ישירות.

מוציאים עם כלי מתכת עם ידית ארוכה שדומה לקרש שבעזרתו הכנסנו לתנור רק עשוי מאלומיניום.

בתיאבון!

 

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera