חלות אווריריות

29.11.2014 מאת: גיא מוגרבי
אוכל שילדים אוהבים, מתכונים לחג
בינונית
  • מרכיבים:
  • יבשים:
  • • 5 כוסות קמח לבן
  • •כף שמרים
  • •1/2 כף מלח
  • רטובים:
  • • 1/3 כוס חלב סויה/ שקדים
  • •1/4 כוס שמן קנולה
  • •3 כפות סירופ אגבה

אודות המתכון

מתכון מאת גיא מוגרבי לחלות אווריריות וטעימות לשבת!

אופן ההכנה

 מודדים את נפח המרכיבים הרטובים ומשלימים ל-2 ורבע כוסות נפח על ידי הוספת מים חמימים (קצת פחות מחצי מהכמות של הקמח)

אופן ההכנה

במיקסר עם וו לישה שמים את היבשים, מערבבים את הרטובים במטרפה ומוסיפים ליבשים. לשים במהירות 2 שתי דקות, נותנים לבצק לנוח 5 דקות. לשים במהירות עוד 2 שתי דקות ושוב נותנים לו לנוח 5 דקות. (מטרת ה"מנוחה" היא לפתח את סיבי הגלוטן שיהיו ארוכים)

לשים במהירות 2 למשך 5 דקות. הבצק צריך להיפרד מדפנות הקערה ולהיות מעט דבוק לתחתיתה. להוציא את הבצק וללוש אותו בידיים כ-2 דקות.

משמנים קערה בשמן קנולה, יוצרים כדור מהבצק, משמנים אותו ושמים בקערה. מכסים את הקערה בשקית ניילון לשעה בערך (עד שהבצק מכפיל את נפחו).

מוציאים את האוויר מהבצק, חותכים ל-2 (שתי חלות) וחותכים לכמה חלקים שרוצים לקלוע מהם צמה. טכניקות קליעה יש ביוטיוב. קולעים צמה ומברישים בשמן. שמים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים בשקית ניילון. מחממים תנור ל-190 מעלות. אחרי כשעה החלות יכפילו את נפחן. מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות, עד שהחלות משחימות לגמרי. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת. מחכים כשעה שהתקררו.

החלות יוצאות אווריריות עם מרקם מעט חלבי.

עוד מתכונים נפלאים של גיא מוגרבי הוא משתף בקבוצה "בישול טבעוני" בפייסבוק שתחת ניהולו.

 

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera