מקושקשת טופו

03.12.2014 מאת: נעה וגנסקי
  • מקושקשת טופו (ל-3 מנות)
  • ½ בצל בינוני, קצוץ או חתוך לרצועות דקות
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 1/3 גוש טופו (110 ג' בערך)
  • 1 עגבניה בינונית, קצוצה
  • 3 פטריות שמפיניון קטנות, חתוכות גס (הן ממש תתכווצנה אחר כך)
  • ¼ כפית כורכום טחון
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פטרוזיליה טריה, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית או קנולה לטיגון

אודות המתכון

אחד המאכלים הכי נפוצים בקרב טבעונים. מקושקשת טופו הוא מתכון מאד מאד פשוט להכנה, ניתן לאכול as is או בתוך כריך!

אופן ההכנה

אל מחבת מחוממת עם שמן, מכניסים את הבצל והשום ומטגנים על אש בינונית עם מכסה עד שהבצל הופך לשקוף.

יש לערבב מדי פעם כדי למנוע את חריכת הבצל על המחבת. מפוררים בידיים גוש טופו (רך, רגיל או בטעמים) היישר אל מחבת. על מנת לתת למקושקשת גוון צהבהב (אם רוצים שהמקושקשת תדמה במידת מה למקושקשת ביצים), ניתן להוסיף מעט כורכום (ביחס של 1/4 כפית כורכום על 1/3 גוש טופו). כיד הדמיון אפשר להוסיף למקושקשת תוספות כמו עגבנייה, פטריות או תרד. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים היטב ומכסים את המחבת ל-3 דקות נוספות (ערבבו שוב מדי כל דקה). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מסירים את המכסה ומשאירים על האש (תוך ערבוב) לדקה -שתיים נוספות עד לאידוי הנוזלים.

את המקושקשת ניתן לשמור במקרר עד חמישה ימים בכלי אטום.

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera