מאפה פילו עם טחינה, פלפל קלוי וזיתים שחורים

03.12.2014 מאת: מורן קושניר
מאפים, מתכונים לחג
קלה
  • רכיבים:
  • דפי בצק פילו (על פי הכמות הרצויה, דף אחד = מאפה אחד)
  • פלפל חתוך לרצועות דקות (עדיף אדום או כתום מהסוג המתקתק)
  • טחינה ביתית טובה, מוכנה למאכל (לא גולמית)
  • זיתים שחורים פרוסים
  • מעט זעתר
  • שמן בצלוחית עם מברשת סיליקון לשימון הבצק

אודות המתכון

מתכון למאפה קראנצ'י, טעים וקל להכנה! למרות שהמאפה עשיר בטעמיו ויכול להיות אחלה מנה להגשה בכל ארוחה, הוא יכול גם להיות מושלם לסתם נשנוש עם החבר'ה או בזמן צפייה בטלוויזיה!

אופן ההכנה

ראשית, יש לחמם את התנור ל-160 מעלות (חום בינוני), ולשמן תבנית.

פורסים נייר אפיה על משטח העבודה, ועליו מניחים את דף בצק הפילו. חותכים את הבצק ל-4 ריבועים ומברישים בנגיעות קלות כל ריבוע.

לאחר מכן, מניחים את 4 הריבועים אחדת על השני. על כ-2 סנטימטר מהחלק התחתון של הריבוע, יש למרוח כף טחינה כלפי מעלה.

מסדרים על הטחינה פרוסות פלפל לרוחב הבצק, וביניהם שמים חתיכות של זיתים שחורים. מעטרים למעלה בזעתר.

מגלגלים את הבצק ומניחים את הגליל בתבנית המשומנת. את הבצדק המגולגל יש להבריש.

יש לחזור על הוראות אלו לפי כמות המאפים שברצונכם להכין.

יש להכניס את התבנית לתנור (לאחר שכבר חומם) ולאפות במשך כ-20 דק'.

במידה שבצק הפילו השחים מהר יותר, יש לכבות את התנור ולהשאיר את המאפים בתנור החם במשך כ-10 דקות נוספות, כדי לקלות היטב את הפלפל.

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera