פוקצ'ה ים תיכונית

06.12.2014 מאת: מורן קושניר
תגיות
  • רכיבים:
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים או חצי חבילה שמרים לחים
  • 1 כפית סוכר
  • כוס ורבע מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 3-2 עגבניות
  • 3-2 גמבות
  • זעתר על פי הטעם
  • שמן זית להזלפה על הפוקצ'ה לפני האפיה
  • מעט מלח גס

אודות המתכון

פ'וקאצה עם זעתר וניחוחות ים תיכוניים שתשדרג כל ארוחה! באדיבות מורן קושניר.

אופן ההכנה

(5-6 פוקאצ'ות בינוניות)

לערבב בקערה את הקמח השמרים והסוכר
להוסיף את השמן והמלח
ללוש את הבצק למשך 5 דקות תוך הוספת המים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש- שימו לב! יתכן ולא תצטרכו להשתמש בכל המים
לכסות בניילון נצמד, להניח במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח למשך 60-45 דקות
לאחר מכן ללוש שוב למשך כמה דקות
לחלק ל- 6 כדורים
לכסות שוב בנייר המוצמד
ולהניח שוב להתפחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו
לחמם תנור לחום גבוה (200 מעלות)
על משטח מקומח לרדד כל כדור בצק לצורת אליפסה מוארכת בעובי של כחצי סנטימטר
להבריש מעל שמן זית
לשים את הירקות החתוכים
לפזר מעליהם: כף זעתר, מעט מלח גס וכף שמן זית
אם יש אבן אפיה בתנור, עדיף להניח עליה את הפוקצ'ה (אך לא הכרחי)
ולאפות כ15-20 דקות או עד שהשוליים מתחילים להשחים

 בתיאבון!!

מתכונים נוספים בקטגוריית ארוחות בוקר טבעוניות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera