סופריטו של חג

06.12.2014 מאת: אורנה זבידה
מתכונים לחג, מנות עיקריות
קלה
תגיות ,
  • רכיבים:
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 גבעולים של שום ירוק
  • 2 כוסות פול ירוק
  • שמן זית
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • מלח ופלפל
  • מים

אודות המתכון

תבשיל של תפוחי אדמה בבישול איטי, עם גבעולי שום ירוק ופול. מאת אורנה זבידה. 

אופן ההכנה

  • את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות עבות. את הגבעולים של השום הירוק חוצים לאורכם ומסירים את ה"לב" הקשה שבפנים ( יש לזה טקסטורה ש כרישה עם ניחוח שומי עדין עדין) – ניתן להחליף בכרישה (החלק הלבן בלבד) עם 4 שיני שום פרוסות.

    חותכים את הגבעולים לחתיכות גדולות.

    בסיר שטוח ורחב מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים במעט שמן זית (התפו"א צריכים להיות בשכבה אחת).

    מוסיפים פפריקה, כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה, מוסיפים את הפול והשום הירוק.

    מביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. במידה והמים מתאדים- להוסיף שוב עד לגובה תפוחי האדמה.

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera