עגבניות מיובשות

06.12.2014 מאת: אורנה זבידה
  • רכיבים:
  • עגבניות תמר, לפי הכמות שרוצים
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי גס
  • טימין (אפשר גם רוזמרין)
  • שיני שום שלמות, לא קלופות

אודות המתכון

למה לקנות עגבניות מיובשות אם אפשר להכין בקלות בבית? אורנה זבידה מלמדת איך להכין לבד בתנור הביתי שלכם!

אופן ההכנה

מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה. חוצים את עגבניות התמר ומניחים על נייר האפייה, עם הצד החתוך כלפי מעלה.

מזליפים שמן זית מעליהן, מלח גס ואת הטימין או הרוזמרין. מפזרים גם את שיני השום השלמות.

אופים בחום של מאה מעלות, בין שש לשמונה שעות. (תלוי בגודל העגבנייה ובכמות הנוזלים שיש בה). מעבירים לכלי אחסון, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר.

אם רוצים ממרח עגבניות- אפשר לטחון את העגבניות עם השיני שום ששמנו בתבנית (לקלף אותן קודם), להוסיף קצת שמן זית כדי לקבל עיסה, ולשמור בצנצנת זכוכית במקרר. (להוציא את הצנצנת מעט לפני ההגשה, כי השמן זית מתקשה במקרר).

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera