סלט עדשים שחורות ברוטב חרדל-סילאן

06.12.2014 מאת: אורנה זבידה
סלטים
קלה
  • רכיבים:
  • 2 כוסות עדשים שחורות
  • כוס פטרוזיליה/נענע קצוצה
  • כוס בצל ירוק קצוץ (אפשר חלק לבן וירוק)
  • 1 קולורבי קצוץ
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 כוס אוכמניות מיובשות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • כף שטוחה של סילאן
  • כף שטוחה של חרדל
  • מלח לפי הטעם

אודות המתכון

סלט עדשים קל להכנה עם טוויסט ארומטי ורוטב סילאן וחרדל. מאת אורנה זבידה. 

אופן ההכנה

מתכון מאת אורנה זבידה לסלט שהוא גם ארוחה!

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים בהרבה במים ללא מלח!  (חשוב כי המלח מונע מבעדם להתרכך), כאשר זמן הבישול שלהן נע בין עשרים דקות (אם השרתם לפני כן למשך מספר שעות במים) לבית 40 דקות (אם לא השרתם). פשוט תטעמו מדי פעם ותבדקו .

הן צריכות להיות טיפה קראנצ'יות, עם התנגדות קלה בשיניים.

מסננים מהמים ומניחים להתקרר.

את הפלפל האדום שורפים על הגז (מניחים על להבה פתוחה עד שמשחיר מכל הכיוונים, שמים בשקית ניילון וסוגרים. האדים ישחררו את הקליפה בקלות. חשוב לא לשטוף במים בעת הקילוף  – כי אז נאבד את הטעם הארומטי של העישון).

אחרי שקילפנו את הפלפל, קוצצים ומוסיפים לעדשים, יחד עם הפטרוזיליה/נענע, בצלים, קולורבי והאוכמניות.

מכינים את הרוטב: מערבבים את השמן זית, יחד עם מיץ הלימון, הסילאן והחרדל. מערבבים טוב עם הסלט ומוסיפים מלח לפי הטעם.

בתיאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera