ניוקי בשמנת קשיו ובזיליקום

06.12.2014 מאת: מורן קושניר
מנות עיקריות, מתכונים לחג
קלה
תגיות
  • רכיבים:
  • 1 חבילת ניוקי ללא ביצים
  • צרור בזיליקום בינוני טרי קצוץ דק
  • 1.5 כפית שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כוס קשיו טבעי
  • 2 כוסות מים
  • 3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • פלפל שחור גרוס ומלח

אודות המתכון

בא לכם להכין מנה איטלקית הורסת שתגרום לחברים שלכם לקנא שהם לא טבעונים? התגעגעתם לניוקי מוקרם? הבאנו לכם מתכון פשוט, איכותי וגונב מחמאות- בתאבון! 

אופן ההכנה

הכנת הניוקי:

ראשית, יש לבשל את הניוקי עפ"י ההוראות, ולאחר שהוא מוכן, יש לסנן אותו ולהעבירו לקערה. יוצקים על הניוקי מעט שמן זית  ומערבבים בעדינות כדי למנוע מהניוקי להדבק.

הכנת הרוטב::
מעבירים את הקישו והמים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים יחד עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי.

לאחר מכן, יש לחמם כף שמן זית במחבת, ולהוסיף את השום. את השום מגנים על אש גבוהה (טיגון קצר) עד להשחמה קלה.

מוציאים את שמנת הקשיו ממעבד המזון ושופכים אותה למחבת. בוחשים ומביאים לסף רתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ.  מוסיפים את התבלינים ומבשלים למשך כמה דקות תוך כדי בחישה.

יש לערבב בקערה את הרוטב עם הניוקי ולהגיש חם.

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera