שקשוקת טופו

06.12.2014 מאת: אלינה אימס
ארוחות בוקר טבעוניות
קלה
  • רכיבים:
  • 1 בצל
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 1/2 חבילת טופו מפוררת
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה מתוקה וחריפה
  • כורכום
  • כמון
  • 1/2 כוס קמח חומוס

אודות המתכון

מתגעגעים לשקשוקה טובה? בא לכם ארוחת בוקר מפנקת? הנה מתכון פשוט ומפנק לשקשוקה שתפתח לכם את הבוקר עם הרבה כייף

אופן ההכנה

ראשית, יש לחמם שמן זית במחבת כבדה, ולטגן בצל קצוץ עד להזהבה. לאחר מכן, יש להוסיף קוביות של גמבה למחבת. לאחר 2- 3 דקות, יש להוסיף 1/2 חבילה של טופו מפורר.

מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ולאחר 1/2 דקה, מוסיפים 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות. יש לכסות את המחבת, כדי שהעגבניות יתבשלו במשך 5- 10 דקות.

לאחר שהעגבניות התרככו, מתבלים ב-2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וכורכום. אם צריך, מוסיפים מעט מים. לאחר מכן, מוסיפים 1/2 כוס קמח חומוס ו- 1/3 כוס מים. יש לערבב הכל יחד היטב עם מזלג עד שרואים שאין גושים. לאחר מכן, מוסיפים קצת מלח לתערובת. שופכים את התערובת ב"נגיעות" על גבי השקשוקה ומכסים.

מורידים לאש קטנה ונותנים לשקשוקה להתבשל בערך 15-20 דקות עד שהגבניות מטה נחרכות והטופו ועיסת החומוס מתקשים מלמעלה.

מתכונים נוספים בקטגוריית ארוחות בוקר טבעוניות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera