עוגת בננות

06.12.2014 מאת: יעל נוף
מתכונים לחג, קינוחים
קלה
  • רכיבים:
  • 4 בננות
  • כוס קמח מלא
  • כוס קמח רגיל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1.5- 2 כפיות אבקת אפייה
  • צ'ופרים (עדיף כמה שיותר): שוקולד צ'יפס, פקאנים, אגוזי מלך
  • אבקת קוקוס

אודות המתכון

מתכון מעולה לעוגה מתקתקה ושובבה! עוגת בננות עם הרבה הפתעות בפנים, מתאימה לכל אירוע וסתם לזלילה כשמתחשק.

אופן ההכנה

מועכים באמצעות טוחן מוט ידני את הבננות (אם אין טוחן אז אפשר גם עם מזלג).  מנפים את הקמח לקערה (כדי שלא יהיו גושים) ומוספים את הרכיבים היבשים; הסוכר ואבקת האפייה.

מוסיפים את הרכיבים הרטובים: הבננות והשמן ומערבבים הכול יחד עד לקבלת תערובת חלקה. אם היא יוצאת יבשה, ניתן להוסיף מעט שמן.

מוסיפים לתערובת את הצ'ופרים שבחרתם/ן: שוקולד צ'יפס, פקאנים או אגוזי מלך.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני למשך 30-40 דקות. נועצים קיסם ומוודאים שהוא יוצא חלק לפני הוצאת העוגה מהתנור.

** מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית כדי שיהיה ניתן לחלץ את העוגה מהתבנית לפני ההגשה.

הוראות הכנה לציפוי:

להמיס 100 גרם שוקולד ולשפוך מעל העוגה עד לכיסוי מלא שלה, ולקשט מעל עם פסי מרציפן (או צורות אחרות) או שברי אגוזים.

להקציף במיקסר חבילת שמנת צמחית, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב סויה/ שקדים ולצפות את העוגהלאחר שהיא קרה לגמרי, ניתן גם כאן לפזר שברי אגוזים מעל הקרם

 בתאבון!

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera