קדרת ארטישוקים וירקות בתנור

07.12.2014 מאת: אורי שביט
מנות עיקריות, מתכונים לחג
בינונית
תגיות , ,
  • רכיבים:
  • 5 ארטישוקים מקולפים ומנוקים, שלמים או חצויים לאורכם, מושרים במים עם מיץ לימון למניעת השחרה
  • 2 קולרבי קלופים וחתוכים לפלחים
  • 1 לפת קלופה וחתוכה לפלחים
  • 2 פקעות שומר קטנות חצויות לאורכן
  • 350 גרם שעועית ירוקה טרייה ומנוקה
  • 8 שיני שום שלמות (רצוי טריות + כמה גבעולים ירוקים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הלבן והירוק)
  • 2- 3 עלי דפנה
  • 2- 3 גבעולי טימין
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • מלח גס אטלנטי, פלפל לבן

אודות המתכון

קדרה ירוקה עם טעמים טבעיים עדינים, מושלמת להגשה לאורחים או סתם לארוחה ביתית כייפית.

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות.

יוצקים מעט שמן זית לסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשימוש בתנור. מחממים מעל להבה בינונית ומאדים את שיני השום והבצל הירוק 2-3 דקות, עד שהם מעלים ניחוח (זהירות לא לחרוך).

מוסיפים לסיר את פלחי הקולרבי והלפת, השעועית הירוקה, השומר ולבבות הארטישוק וממשיכים לאדות 5-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט וצבעם מעמיק.

מסירים מהאש ומוסיפים את עלי הדפנה וגבעולי הטימין. מערבבים את מיץ הלימון, השמן והיין ויוצקים על גבי הירקות. מתבלים במלח גס ובפלפל לבן ומכסים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי, עד שכל הירקות מתרככים.

רצוי לפתוח את הקדרה פעם או פעמיים במהלך הצלייה, לערבב בעדינות ולהוסיף מעט מים במידת הצורך.

לבלוג של אורי שביט

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera