אודות בית העסק
סיפורו של ממרח השחר מתחיל בשנת 1948, אז יסדו חמשת האחים לבית וידברג את מפעל "השחר האחים וידברג". בתחילה היה זה בית מלאכה קטן לייצור ממתקים: טחינה, חלבה, וופלים וריבות. האחים קראו לו "השחר" כי סברו "שהשחר של הבוקר הוא פשוט דבר יפה".
בתחילת שנות ה-60, עם הצטרפותה של משפחת לבקוביץ, המפעל התרחב. הוקמו קווי ייצור חדשים ויובאו מכונות משוכללות לייצור הממתקים , אז גם שונה השם: ל "שחר העולה".
עד מהרה הבינו ב"שחר העולה" כי השוק רווי בממתקים מהסוג שייצרו עד כה , הם חיפשו את המוצר שחסר בו: שוקולד למריחה.
הם קנו חומרי גלם והחלו לרקוח את הממרח - בכל פעם יצקו לתוך הסיר תערובת במינון אחר. לאחר כמה חודשים יצרו השותפים את הנוסחה הסודית הנמכרת עד היום ומוכרת לכולנו כ"שוקולד השחר".
עם הזמן הוחלט במפעל להתמקד בייצור ממרח השוקולד. "ממרח השחר" הפך למותג "ישראלי" טיפוסי שכבר שלושה דורות של ילדים בישראל גדלים עליו.
השחר העולה מסמנים כיום את ממרח השוקולד הפרווה שלהם.
לדף הפייסבוק של ממרח השחר העולה לאתר האינטרנט של ממרח השחר העולה
בתי עסק נוספים בקטגוריית סימון מוצרים בתי עסק ידידותיים לטבעונים נוספים בפריסה ארצית

תגובות