כלים מתכלים אלו מוגדרים כאחד המוצרים הירוקים ביותר הקיימים כיום בשוק וזוכים להצלחה גדולה באירופה וארצות הברית גם מכיוון שלא מוסיפים להם שום תוסף כימי או דבק כלשהו. כלי השולחן מתכלים ביולוגית וכן מתאימים לשימוש בקומפוסט ומרכיביו נחשבים לטובים ביותר עבורו.

תזונה בריאה וירוקה

02.09.2014 מאת: רעיונות ירוקים בע"מ
תגיות

רבים מאיתנו משתדלים להקפיד על תזונה בריאה וטבעונית ובישול בריא וכמובן על שימוש בחומרי גלם איכותיים.

לצערינו, פעמים רבות, במקומות רבים מדי, מגישים לנו אוכל בריא,טעים, טבעוני ואיכותי אך הוא מונח בתוך קערות וצלחות פלסטיק שקופות וגדולות ואם לא די בכך, הכלים נארזים בתוך שקית פלסטיק מעוצבת וממותגת.

בזמן האחרון, ניתן לראות שבתי עסק רבים גילו כי שקיות בד מהוות תחליף מצוין לשקיות הפלסטיק המזהמות ואנו מקווים כי בקרוב יצטמצם גם השימוש בצלחות הפלסטיק.

לדעתנו תפיסת עולם השמה דגש על תזונה נכונה ובריאה חייבת להיות כרוכה יד ביד עם שמירה על המשאבים הטבעיים המדלדלים שלנו ועל הסביבה שלנו.

לאחרונה בהרבה יותר חנויות ניתן להשיג כלים חד פעמיים מתכלים מסוגים שונים דוגמת קנה סוכר וכלים מעלי דקל, שאינם נופלים באיכותם ובניראותם מכלי הפלסטיק הסטנדרטיים, אלא אף עולים עליהם באיכותם ולא יקרים מהפלסטיק המסורתי והמזיק.

כלים חד פעמיים מתכלים:

כלים חד פעמיים מתכלים שעשויים 100% עלי דקל הגדלים על עצי דקל כמובן, באזור מסוים בהודו. חשוב לציין שבאזור הזה יש כ 600 מיליון עצים שכאלה, כך שלא נראה שיש בעיה למישהו בזה שאוספים את בסיס העלה אחרי שנשר מן העץ לקרקע.

הצד החום, הכהה של העלה, הוא זה שבא במגע עם הקרקע ואילו הצד שלא בא במגע עם האדמה, הבהיר, הוא זה שמנוקה וממנו ניתן לאכול.

תהליך הייצור פשוט מאד ולא מזהם כלל. עלי הדקל נאספים לאחר שנשרו מהעץ אל הקרקע ( בנקודה זו, חשוב לציין שהעצים אינם נכרתים כלל, אין בזה גם צורך). בשלב הבא העלים נשטפים ובשלב שלאחריו הם מושרים כמה שעות במים ואחר כך נלחצים בקיטור כדי ליצור את הצורה המבוקשת, ומחוממים בתנור על מנת שצורתם המבוקשת תתקבע.

כלים מתכלים אלו מוגדרים כאחד המוצרים הירוקים ביותר הקיימים כיום בשוק וזוכים להצלחה גדולה באירופה וארצות הברית גם מכיוון שלא מוסיפים להם שום תוסף כימי או דבק כלשהו. כלי השולחן מתכלים ביולוגית וכן מתאימים לשימוש בקומפוסט ומרכיביו נחשבים לטובים ביותר עבורו.

מעבר להיותם 100% ירוקים ומתכלים ביולוגית, לכלים החד פעמיים המתכלים הללו יתרונות נוספים על פני הפלסטיק, כמובן ועל פני צלחות מתכלות עשויות מחומרים אחרים. הם פשוט נראים הרבה יותר יפה וצרכנים רבים מתפלאים שזהו מוצר חד פעמי ויש הרוצים לעשות בו שימוש חוזר. הכלים מתאימים לשימוש במיקרוגל (לאלה מכם שעוד משתמשים במוצר הזה), במקרר ובמקפיא והם אינם מעבירים חום ולכן נוחים מאד בעבור ילדים. וכן, הם גם מתאימים לשימוש בתנור בחום של 45 דקות למשך 180 מעלות. כמו כן הכלים המתכלים מתאימים גם למאכלים נוזליים, כגון מרקים למיניהם ולמאכלים קרים וחמים כאחד.

כלים עשויים קנה סוכר - קצת מידע על חומר הגלם:

קנה-הסוכר הינו צמח רב-שנתי (5-4 שנים) הגדל מהר ומגיע לגובה של 2.5-4 מ'. הקנה (גבעול הצמח) מורכב מ-10 פרקים ובכל מפרק מצוי פקע. בפרקים הקצרים הסמוכים לקרקע, נמצא ריכוז גבוה של פקעים, ומכאן הסתעפות נוף הצמח. קנה הצמח מכוסה בשכבת שעווה. שלא כברוב הדגניים האחרים הוא אינו נבוב, אלא אטום ומכיל תאי איכסון לסוכר. עלי קנה הסוכר גדולים. מספרם כ-10 לקנה, צבעם ירוק עם גוון ארגמן. הריבוי נעשה בעיקר באמצעות יחורים.

בתנאי גידול מסויימים (שינוי בשעות האור) נפסקת הצמיחה הווגטטיבית, במקום עלים, צומחת תפרחת והצמח עובר לשלב הרבייה. תפרחת קנה הסוכר היא מכבד (תפרחת מסועפת שבה הפרחים נישאים על הענפים הצדדיים) רופף ומסועף. בתנאי גידול מתאימים מייצר הצמח זרעים פוריים קטנים מאוד שפוריותם מוגבלת.
קנה הסוכר נמנה עם גידולי התרבות הקדומים ביותר. מקורו באיי האוקיינוס השקט ומשם הוא נפוץ לסין, להודו ולארצות טרופיות וסוב-טרופיות רבות אחרות.

זני התרבות המקוריים התנוונו במהירות, בעיקר משום ריבויים באמצעים וגטטיבים בלבד. מקורם של הזנים הנפוצים כיום, בהכלאות בין זני בר עמידים לזני תרבות. קנה הסוכר דורש זמן של 8 – 24חודשים להבשלתו. הוא אינו מתפתח בטמפרטורה מתחת 20 מעלות צלזיוס ומסוגל לגדול בתנאי רטיבות שונים. עיקר שטחי העיבוד הם באיזורים טרופיים גשומים או סוב-טרופיים צחיחים למחצה. הסחיט – תוצר לוואי לתהליך הפקת הסוכר – מכיל בעיקר תאית ומשמש חומר גלם לתעשיית הנייר וכמספוא לבקר. המולסה, תוצר לוואי נוסף, משמשת כמזון לבע"ח ולהפקת כוהל. הנסיון לגדל קנה סוכר בישראל לא עלה יפה, בעיקר משום צריכת המים הגבוהה שלו.

הכלים המתכלים מקנה סוכר מגיעים ברמת גימור גבוהה מאד ונעימה מאד למגע וכמובן שמתאימים לקומפוסט או לפח האשפה הרטובה
אז בפעם הבאה שאתם מכינים ארוחה בריאה, טבעונית  ומזינה,תדאגו שגם הסביבה תהיה קצת בריאה יותר והשתמשו בכלים מתכלים טבעיים, וחסכו לכם את כאב הראש של שטיפת הכלים ובזבוז המים.

חזרה למדור

חזרה לבלוג

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera