הדור הישן של הברזל עדיין איתנו, אבל סוף סוף קיימת לו אלטרנטיבה, והיא מעולה; בשנים האחרונות פותחו פיתוחים חדשניים של תוספי ברזל, שמשלבים את היתרונות של ספיגה מקסימלית ואינם גורמים לתופעות לוואי.

תזונה מן הצומח יכולה להיות מושלמת, אבל איך תגלו אם מאגרי הברזל שלכם מלאים?

07.03.2021 מאת: ויגן פרנדלי

מחסור בברזל הוא בעיה נפוצה, למעשה – 1 מתוך כל 4 אנשים ברחבי העולם סובל מאנמיה. אם בחרתם בתזונה על טהרת הצומח, חשוב שתדעו ששינויים בתזונה עלולים לשנות את מאזן המינרלים בגוף, אבל איך אפשר לדעת? וכיצד ממלאים את המאגרים? כל המידע לפניכם

מירידה ביכולת העבודה ופגיעה בריכוז ועד לחולשה וסחרחורות יומיומיות, מחסור בברזל עלול לגרום למגוון בעיות (שהמפורסמת בהן היא אנמיה), אבל היי, יש גם חדשות טובות – אם בעבר חשבו שצריכת בשר היא הפתרון לרמות ברזל נמוכות, כיום מבינים שיש תזונה מן הצומח שכוללת כמויות ברזל נאות באופן טבעי, אך איך אפשר לדעת אם אתם באמת סופגים מהן את כל הברזל שהגוף שלכם צריך? המשיכו לקרוא, התשובה בהמשך..

מה זה בכלל ברזל? תקציר הפרקים הקודמים

בתור מי שמקפידים לאכול מזון מהצומח, סביר להניח שאתם יודעים דבר או שניים על הברזל, אבל שווה לחזור לרגע ליסודות: מדובר ביסוד החיוני לסינתזה של ההמוגלובין - מולקולה המובילה חמצן בגוף, הנמצאת בכדוריות הדם האדומות. כמות הברזל בגופנו משפיעה על איך שאנחנו מרגישים, כמה אנרגיה יש לנו וגם על התפקוד המוחי שלנו.

מחסור בברזל נחשב למחסור התזונתי הנפוץ ביותר בעולם

על פי הערכות שונות, קרוב למיליארד איש ברחבי העולם לוקים במחסור בברזל בשלב כזה או אחר של חייהם, וכשזה קורה – זה משפיע ישירות על חיי היום יום. הבעיה השכיחה ביותר כתוצאה מחוסר ברזל היא התפתחות אנמיה. היא עשויה שלא להיות מורגשת בהתחלה, ורק להתבטא בבדיקות הדם כירידה בערכי הפריטין (דילול במאגרי הברזל).  כשהמחסור הופך למשמעותי, בדיקות הדם יצביעו גם על ירידה בהמוגלובין ועל כדוריות דם קטנות מהנורמה.

השלב הראשון לבריאות – להבין האם יש לכם מחסור בברזל

מחסור בברזל עלול להתבטא בעייפות, קושי בריכוז , ידיים קרות, ציפורניים חלשות ואפילו עור חיוור אבל איך באמת בודקים? כיום יודעים שבדיקה של ברזל בלבד אינה משקפת את התמונה המלאה וממליצים לבדוק מספר ערכים. בואו נדבר על הערכים האלו כדי שתכירו מה אומרים המושגים הארוכים האלו, בפועל

  • המוגלובין: מכיל את המאגר הגדול ביותר של הברזל, בודק ספירת כדוריות דם אדומות
  • פריטין: המאגר השני בגודלו, הפריטין מעריך את היכולת של הגוף לאגור ברזל לשימוש עתידי 
  • טרנספרין: מבחין בין סוגי אנמיה שונים ומעריך את יכולת הייצור של חלבונים בכבד
  • MCV: נפח ממוצע של כדורית דם אדומה
  • MCH: כמות המוגלובין בכל כדורית דם אדומה

 ברזל עדין בתוספת ויטמין C

תוספי ברזל: הדור הישן 

מרבית תוספי הברזל בישראל מבוססים על ברזל אנ-אורגני (מלחי ברזל בתצורות שונות), כשהנפוץ מביניהם הוא ברזל סולפאט שעלול לגרום לתופעות עיכוליות לא נעימות; כך שזה לא מפתיע שרבים חוששים מהם ומפסיקים ליטול את התוספים מהדור הישן. התוצאה: הם ממשיכים לסבול מהתסמינים של רמות ברזל נמוכות.

כל מי שמכיר את התופעות הללו, שמח לגלות שקיים פתרון טבעי וחדשני יותר (והוא אפילו נספג טוב יותר בגוף). 

הדור החדש של הברזל כבר כאן

הדור הישן של הברזל עדיין איתנו, אבל סוף סוף קיימת לו אלטרנטיבה, והיא מעולה; בשנים האחרונות פותחו פיתוחים חדשניים של תוספי ברזל, שמשלבים את היתרונות של ספיגה מקסימלית ואינם גורמים לתופעות לוואי. 

כיום אפשר לבחור בתוסף יציב גם בסביבה חומצית, כמו הקיבה, והמשמעות, עוד לפני שמדברים על הספיגה המשופרת, היא שהתוסף לא פוגע בפעילות התקינה של מערכת העיכול, ומאפשר ליהנות מכל היתרונות של הברזל, מבלי לסבול מתופעות הלוואי הידועות לשמצה. 

מחסור בברזל – נשים, גברים, ילדים וטף

מנתוני משרד הבריאות עולה, שבעוד שישנם גברים שסובלים ממחסור בברזל, בקרב נשים מדובר בבעיה נפוצה במיוחד, כשבקרב נשים בגילאי 25-50 נרשמה צריכה יומית חציונית של ברזל הנמוכה מהכמות המומלצת. נשים בהיריון ולאחר לידה חשופות במיוחד לסכנה של ירידה ברמות הברזל ונהוג להמליץ להן על נטילת תוספי ברזל, על מנת לשמור על רמת ברזל תקינה.

חשוב לדעת: גם גברים סובלים ממחסור בברזל, ומחסור במינרל עלול להיות מסוכן לגברים ונשים כאחד. 

בעוד שלמבוגרים, לא קיימות הנחיות גורפות, עבור תינוקות, מדובר בלא פחות מהמלצה מחייבת של משרד הבריאות. בהתאם להנחיות, הורים צריכים להעניק את התוסף לתינוקות שלהם, החל מגיל ארבעה חודשים ועד שהם חוגגים שנה וחצי. 

מה חשוב לחפש בתוסף הברזל שלכם?

אם בעבר ההמלצה לתוספי ברזל התבססה על כמות הברזל בתוסף, כיום רבים יודעים טוב יותר, ומעניקים לנושא הספיגה את הכבוד הראוי לו. כשאתם בוחרים את התוסף שלכם, כדאי לבחור בתוסף נוזלי, כי הוא נספג טוב יותר בגוף. מחקרים מראים שתוסף תזונה בצורתו הנוזלית ייספג מהר יותר במחזור הדם ויוביל לזמינות ביולוגית הגבוהה מזו של תוספי תזונה בקפסולות או כדורים. הסיבה: התוסף הנוזלי טהור, הוא אינו מכיל חומרי דילול, ריכוך וציפוי, אלא רק את החומר הפעיל המרוכז שיכול להיספג מיידית במחזור הדם. 

נוחות מקסימלית, ספיגה אופטימלית – הכירו את הברזל מבית אקוסאפ

הכירו את IRON MAX מבית אקוסאפ, ברזל מסוג ביס-גליצינאט. 

התוסף משלב מגוון יתרונות שהופכים אותו לאחד מהתוספים האהובים והנמכרים ביותר בישראל: 

  • עדין למערכת העיכול: IRON MAX אינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול שאופייניות לתכשירי ברזל שונים. מדובר בברזל ביס-גליצינאט המיוצר תוך שימוש בפטנט של חברת אלביון העולמית המתמחה ביצירת תרכובות מינרלים לשיפור הספיגה, הפטנט נקרא TRAACS או The Real Amino Acid Chelated System קושר את המולקולה של הברזל לחומצות אמינו מסוג גליצין. המבנה הייחודי שנוצר נועד לעקוף את מגבלת הספיגה האופיינית לספיגת מינרלים במעי ובכך מובילה לספיגה יעילה של הברזל ומונעת את תופעות הלוואי האופייניות לנטילת מלחי ברזל.
  • נספג היטב: הוא מכיל ויטמין C לספיגה מיטבית של הברזל אל מחזור הדם וכיוון שהוא מהסוג ביס-גליצינאט, הוא אינו יוצר אינטראקציה עם מזונות אחרים אשר מונעים ספיגת ברזל כמו מוצרי חלב, קפאין, חומצה פיטית ועוד.
  • הכי מדויק וטהור שיש: זהו תוסף היפואלרגני. הוא אינו מכיל  סוכר, חומרים משמרים או ממתיקים מלאכותיים.
  • 100% טבעוני :) 

IRON MAX הוא תוסף ברזל (בטעם אוכמניות) והוא בטוח לשימוש קצר או ארוך טווח, בהתאם למדדים בבדיקות הדם.

לרכישת תוסף IRON MAX של אקוסאפ לחצו כאן

 

 

מקורות

Journal of Clinical Pharmacology – 1999. – 39: 621, 622

Chapter 1:Pharmacokinetics in The Pharmacological Basis of Therapeutics, 1996–p.5

A First Course in Pharmacokinetics and Bio-pharmaceutics VII Routes of drug administration – p. 4

Module 1 – Introduction to Dosage Forms and Official Compendium – p. 1

Calcified Tissues International – 1991. – 49: 308, 309, 310, 311

Pharmacoeconomics – 1992. – 19 (supp 1): 49, 51, 52 A

Pharmacotherapy – 1994. – 14 (4): 430, 431, 434, 435, 436, 437

למען הסר ספק, התוכן במאמר זה הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד, והמידע בו אינו התוויתי, הוא לא מהווה המלצה רפואית מוסמכת והוא לא מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה, הוראה או עצה לשימוש, לשינוי או להורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, מניקות, ילדים ואנשים הנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.

*בשיתוף אקוסאפ

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

Privacy Policy and Terms of Service

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera