אודות המתכון
ממש כמו קציצות עיראקיות רק טבעוניות. מומלץ לאכול את הקציצות האלו עם עגבניה, טחינה וחציל מטוגן, בתוך פיתה אפילו.
אופן ההכנה
את שבבי הסויה משרים מעט במים רותחים. יש לחכות מעט (שהם טיפה הצטננו) ואז לסנן ולסחוט אותם בידיים. בקערה נפרדת מערבבים 1/2 כוס קמח חומוס עם 1/2 כוס מים פושרים, עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את שבבי הסויה המושרים, 2 כפיות קמח מחיטה מלאה, בצל ופטרוזיליה. מתבלים בכפית את של מלח ושאר התבלינים בערך חצי כפית. על ידי לישה ידנית, יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים בשמן במחבת רחבה.
טיפים:
1. לשים לב שהשמן חם מדי או לא חם מספיק.
2. שהקציצה לא מתפרקת.
3. להרטיב את הידיים בין קציצה לקציצה.
4. לא להפוך את הקציצות לפני הזמן.
הצעת הגשה: להוסיף לצד הקציצות עגבנייה חתוכה, טחינה וחציל מטוגן או להכניסן לתוך פיתה עם התוספות הללו.
מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות