אודות המתכון
מתכון נוסף קל, טעים ומהיר להכנה והפעם עדשים מתוקים וטעימים. ניתן להגיש כמנה עיקרית או כתוספת.
אופן ההכנה
המתכון מתאים ל3-4 אנשים
משרים במים כשלושים דקות לפחות את העדשים (מומלץ להשרות יום לפני ולהנביט לפני הבישול). שוטפים את העדשים ומבשלים אותם במשך עשרים דקות נוספות או עד שהעדשים מתרככים (יש לשים לב שלא מבשלים יותר מידי כדי שלא ייפגע המרקם).
שוטפים במים קרים.
מערבבים את הסויה, הסילאן ושמן הזית למרקם אחיד. הכמויות ניתנות לשינוי, אך ביחס שווה בין החומרים.
מחממים את הרוטב ומוסיפים את הבצל חתוך לחצאי טבעות. מבשלים עוד כמה דקות ומוסיפים את הגזר כאשר הוא מגורד. מערבבים עד לריכוך ובעבוע ומנמיכים לאש קטנה. מכסים ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את העדשים המבושלים, מערבבים היטב, מכסים ומבלשים 5 דקות נוספות על אש קטנה.
מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות