ריבועי כוסמת ותפוחי עץ

02.09.2018 מאת: בריאלי
  • 125 גרם (3/4 כוס) כוסמת ירוקה, מושרת במים לילה ושטופה
  • 15 גרם (2 כפות) שמן זית
  • 100 גרם בננה (חצי בננה גדולה)
  • 3 גרם (כפית גדושה) קינמון
  • 30 גרם (2 כפות) טחינה משומשום מלא
  • 130 גרם תמרים טחונים בוואקום
  • 130 גרם (חצי כוס+כף) מיץ תפוזים
  • כף תמצית וניל איכותית
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • מעט מלח
  • 2 גרם (חצי כפית) סודה לשתייה
  • לתפוחים:
  • 4 תפוחים אדומים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות סוכר קנים אורגני
  • כף שמן קוקוס

אודות המתכון

השנה כולם אוכלים את הקינוח!
כן, גם הבת דודה הטבעונית והדוד שלא אוכל גלוטן והאחיינית שבדיאטה.
טארט טאטן בגרסה הבריאה שלו מכוסמת ירוקה, עם תמרים במקום סוכר, טבעוני וללא גלוטן. הקינוח המושלם.  

אופן ההכנה

1. תפוחים: מבשלים את הסוכר והשמן מעט עד שהסוכר נמס, להזהר לא לשרוף.
2. לבשל את התפוחים עד שהם רכים, כ-15-10 דקות על אש קטנה תוך כדי בחישה.
3. מעבירים לתבנית קטנה (20/20).
4. טוחנים בבלנדר חזק את כל חומרי הגלם מלבד התמרים והסודה לשתייה.
5. מוסיפים בהדרגה את התמרים וטוחנים לתערובת חלקה.
6. מוסיפים סודה לשתייה וטוחנים לערבוב.
7. מורחים את תערובת הכוסמת בעדינות מעל התפוחים בתבנית.
8. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות.
9. כשהעוגה בטמפרטורת החדר הופכים אותה בעדינות על צלחת
10. חותכים לריבועים ובתאבון!

לדף הפייסבוק של בריאלי
לעמוד האינסטגרם של בריאלי

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים Promoted by Idan Ben-Or Website Promotion

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera