גבינת שמנת בצל מעושנת

11.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • רכיבים:
  • כוס שקדים קלופים, טבעיים (כ-120 גרם) או קשיו - אם הבלנדר לא חזק
  • 350 גרם טופו משי
  • 2 כפות שמן קוקוס נוזלי (אם יש - מזוכך)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1-2 קפסולות פרוביוטיקה טבעונית (אפשר לוותר או להוסיף כף יוגורט ביתי או קנוי לא ממותק)
  • חצי כפית מלח (או קצת יותר לפי הטעם, אמור להיות יחסית מלוח)
  • שתי כפות שבבי בצל מיובשים או תבלין בצל מיובש
  • רבע כוס שמן זית עדין
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • שתי כפות תמצית עשן
  • עירית קצוצה לקישוט

אודות המתכון

מתכון קליל, בריא וטעים לממרח גבינה מעושנת עם בצל של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה: כ-20 דקות.
מפיק כ-700 גרם גבינה למריחה טבעונית.

אופן ההכנה

משרים את השקדים מספר שעות עד לילה, אם השקדים שלמים - משרים ומקלפים (אפשר להמיר לקשיו אם הבלנדר לא חזק).
(אם הם מסרבים להתקלף - מוזגים עליהם מים רותחים ומקלפים אחרי כמה דקות).


בבלנדר חזק מניחים - שקדים קלופים, מושרים ומסוננים, טופו משי, שמן זית, שמן קוקוס, מיץ לימון, תוכן של שתי קפסולות פרוביוטיות (או יוגורט קנוי לא מתוק), מלח, שבבי בצל יבשים או תבלין בצל יבש ותמצית עשן. טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה ולא מאד סמיכה. כדאי לעצור מידי כמה שניות ולתת ערבוב על מנת שהטחינה תהיה אחידה. זה יכול לקחת מספר דקות, תלוי בבלנדר. מערבבים פנימה בצל סגול קצוץ. טועמים ובודקים תיבול - מלח / בצל.


מוזגים לכלים ומקררים לפחות 4 שעות לפני שאוכלים ליצוב המרקם ושיפור הטעמים. מגישים עם עירית קצוצה מעל ומעט שמן זית.
  

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית ממרחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera