נודלס ברוטב שומשום וקייל בסגנון סיני

14.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • חבילת עלי קייל דינו (8-9 עלים בשרניים גדולים)
  • חבילת אטריות סובה מחיטה או: אטריות אודון דקות / אטריות אורז או כוסמת לגרסה ללא גלוטן, כ-250 גרם
  • לרוטב:
  • 3 כפות טחינה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף חמאת בוטנים
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות שמן שומשום קלוי
  • כף זרעי שומשום
  • כף מיץ לימון
  • אופציונלי: כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • להגשה:
  • כף וחצי זרעי שומשום
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • רבע כפית פתיתי צ'ילי יבש להגשה או שמן צ'ילי - למי שאוהב חריפות

אודות המתכון

מתכון קליל וסופר טעים לנודלס ברוטב שומשום וקייל בסגנון סיני של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
מניב כ-3-4 מנות עיקריות.

זמן הכנה משוער: כחצי שעה.

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה. הרוטב אמור להיות יחסית דליל ולא גושי. אם הוא סמיך מידי מדללים בעוד מעט מים.

מפרידים את עלי הקייל מהגבעולים וקורעים לחתיכות גסות ושומרים בצד.

 

מבשלים את האטריות בהתאם להוראות היצרן, שתי דקות לפני שהן מוכנות מוסיפים את חתיכות הקייל למים הרותחים. משהאטריות מוכנות - מסננים הכל יחדיו ושוטפים מיד במים קרים עד שהן מתקררות לגמרי ומסננים היטב. מעבירים את האטריות והקייל שסוננו לקערת הרוטב ומערבבים היטב יחד עם הרוטב עד שכל האטריות מצופות בו היטב.
מוסיפים בצל ירוק קצוץ ושומשום, אפשר גם שבבי צ'ילי או שמן צ'ילי לפי הטעם / אם אוהבים.

נהוג להגיש בטמפ' החדר.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera