סלט עדשים, דלורית צלויה

15.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • דלורית אחת בינונית
  • כוס עדשים שחורות
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
  • חצי צרור נענע, עלים
  • שתי כוסות רצועות כרוב סגול טרי
  • ענף גדול סלרי (ללא עלים), קצוץ קטן
  • מעט מלח ופלפל
  • צרור כוסברה טריה, עלים
  • 2 כפות מייפל טבעי
  • שתי כפות שמן זית
  • ⅛ כפית קינמון
  • לרוטב:
  • 2 כפות מייפל טבעי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1-2 כפות רוטב סויה (למליחות - לפי הטעם)
  • מעט פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • חצי כוס צימוקים כהים (אופציונלי)
  • חצי כוס פיסטוקים קלויים קצוצים

אודות המתכון

מתכון לסלט עדשים, דלורית צלויה והפתעות, צבעוני, חגיגי ומושקע שכולם יריבו עליו בארוחה.
טבעוני וללא גלוטן, מהמטבח של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה משוער: כחצי שעה.
מניב כ-2-3 מנות עיקריות.

אופן ההכנה

מקלפים דלורית שלמה עם קולפן, חוצים לאורך ומרוקנים מזרעים. חותכים לקוביות בינוניות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בוזקים מעט מלח ופלפל, קינמון, מייפל ושמן זית. מערבבים היטב עד שהכל מצופה ומפזרים בשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שסכין ננעצת בקלות והן משחימות. זה לוקח כ-40 דקות. תלוי בתנור.

בסיר עם מים רותחים מבשלים עדשים שחורות כ-20 דקות או עד שהן רכות אבל עדיין יציבות. שוטפים במים קרים ומסננים היטב.

 

בקערה גדולה מניחים את העדשים המבושלות, את קוביות הדלורית הצלויה, ענף סלרי גדול חתוך לקוביות קטנות, רצועות כרוב סגול, עלי נענע טריים, עלי כוסברה טריה ואת הבצל הירוק.

מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב ומוזגים מעל הסלט - מומלץ להתחיל בחצי כמות, לטעום ולראות אם חסר. מגישים עם פיסטוקים קלויים קצוצים (אפשר גם עם אגוזים או שקדים קלויים קצוצים) וצימוקים.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג


 

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera