פסטו קייל ופיסטוק

17.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 3 כוסות קייל, חתוך גס ללא גבעולים
  • ¼ כוס קשיו טבעי או צנוברים (מושרה כמה שעות)
  • ¼ כוס פיסטוקים ללא קליפה, טבעי (מושרים כמה שעות)
  • 3 כפות שמרים תזונתיים (שמרי בירה)
  • 4 שיני שום טרי
  • 3 כפות שמן זית (או יותר למרקם יותר דליל)
  • כפית מלח (או לפי הטעם)
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית תבלין שום יבש

אודות המתכון

מתכון לפסטו קייל ופיסטוקים שהולך מעולה עם פסטה, כממרח שמשדרג כל כריך ואפילו כרוטב מעולה לירקות שזה עתה יצאו מהתנור.
טבעוני וללא גלוטן, מהמטבח של פורמלג (מור שיפמן).
זמן הכנה משוער: כ-20 דקות.

אופן ההכנה

קורעים את עלי הקייל מהגבעולים (הם מרים ולא נעימים לאכילה). מרתיחים סיר עם מים, זורקים לתוכו את עליי הקייל ואת שיני השום הטריות ומבשלים 2-3 דקות במים רותחים.
מסננים הכל היטב ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון, מוסיפים את כל יתר המרכיבים וטוחנים בפולסים עד שמגיעים למרקם משחתי גס.
אם התערובת סמיכה מידי אפשר להוסיף שמן זית ולטחון. טועמים ומתקנים תיבול (מלח/פלפל/שום).
אם אוהבים מרקם דליל יותר של פסטו אפשר להוסיף עוד שמן זית.

אפשר לערבב עם פסטה חמה ואפשר למרוח על לחם / כריך או לערבב עם ירקות שיצאו מהתנור.
מומלץ לשמור בצנצנת נקיה ולא להכניס כלים מלוכלכים מהפה כדי לשמור על הממרח לאורך זמן - עד שבועיים במקרר.

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג



מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera