ממרח סלק וצנוברים

17.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 500 גרם סלק
  • ⅔ כוס קשיו שהושרה לילה במים
  • ½ כוס צנוברים
  • שן שום טריה
  • חופן קטן עלי נענע או בזיליקום
  • ¼ כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמרים תזונתיים (שמרי בירה)
  • להגשה:
  • עלי בזיליקום
  • שתי כפות צנוברים קלויים

אודות המתכון

מתכון לממרח סלק נהדר שהולך מעולה עם פסטה, כממרח שמשדרג כל כריך ואפילו כרוטב מעולה לירקות שזה עתה יצאו מהתנור.
טבעוני וללא גלוטן, מהמטבח של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה כרבע שעה.
מניב ממרח במשקל כ-700~ גרם.

אופן ההכנה

עוטפים את הסלקים השלמים בנייר כסף ואופים עד ריכוך בתנור שחומם ל-200 מעלות (נועצים סכין עד שרך). זה לוקח כ-35 דקות.
מצננים ומקלפים את הסלקים. מניחים אותם במעבד מזון או בלנדר יחד עם חצי כוס צנוברים קלויים קלות (קולים במחבת יבשה עד שהם מקבלים מעט צבע תו"כ ערבוב מתמיד) ויחד עם כל יתר המרכיבים.
טוחנים בפולסים למרקם גס או חלק אם מעדיפים. טועמים ומתקנים תיבול (מלח / לימון / שום).
אם רוצים מרקם דליל יותר מוסיפים מים או שמן זית.

 

בוזקים מעל מעט צנוברים קלויים ששומרים בצד וכמה עלי בזיליקום או נענע.
הולך נהדר עם פסטה חמה בכריכים או על ירקות צלויים בתנור.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית ארוחות בוקר טבעוניות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera