אודות המתכון
מתכון לסלט קינואה מעולה וסוחט מחמאות עם המון ירוקים ורוטב פשוט אך גאוני.
טבעוני וללא גלוטן, מהמטבח של פורמלג (מור שיפמן).
זמן הכנה משוער: כ-20 דקות.
מניב 2-3 מנות עיקריות.
אופן ההכנה
מרתחים סיר עם מים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים בדיוק עשר דקות ברתיחה, עד שיוצא לה עיגול ויש נקודה לבנה במרכז. שוטפים אותה היטב במים קרים ומסננים היטב מנוזלים. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
קוצצים את כל הירוקים מניחים בקערה עם הקינואה, את המלפפונים חוצים לאורך ובעזרת כפית חורצים / גורפים החוצה את כל המרכז עם הזרעים הרטובים. פורסים את המלפפונים לירחים קטנים ומוסיפים אותם גם לקערה.
מוסיפים גם פולי אדממה (אפשר קפוא שנחלט במים רותחים לחמש דקות וסונן - אפשר לחלוט יחד עם האספרגוס), קוביות של חבילת טופו אפוי או מעושן, אספרגוס שנחלט מספר דקות במים רותחים, נשטף במים קרים, סונן וקוצץ גס. מוסיפים גם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.
מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות