סלט קינואה מושלם

17.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • כוס וחצי קינואה לבנה (לפני בישול)
  • כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 3 מלפפונים
  • 3 כוסות פולי אדממה חלוטים כ-5 דקות במים רותחים
  • 2 כוסות עלי רוקט קצוצים גס
  • חופן עלי נענע קצוצים גס
  • תוספות אופציונליות:
  • זר אספרגוס טרי, חלוט מספר דקות
  • חבילת טופו מעושן / אפוי, חתוך לקוביות
  • רוטב:
  • שליש כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
  • מעט פלפל שחור
  • חצי כוס מיץ לימון טרי

אודות המתכון

מתכון לסלט קינואה מעולה וסוחט מחמאות עם המון ירוקים ורוטב פשוט אך גאוני.
טבעוני וללא גלוטן, מהמטבח של פורמלג (מור שיפמן).
זמן הכנה משוער: כ-20 דקות.
מניב 2-3 מנות עיקריות.

אופן ההכנה

מרתחים סיר עם מים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים בדיוק עשר דקות ברתיחה, עד שיוצא לה עיגול ויש נקודה לבנה במרכז. שוטפים אותה היטב במים קרים ומסננים היטב מנוזלים. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.

קוצצים את כל הירוקים מניחים בקערה עם הקינואה, את המלפפונים חוצים לאורך ובעזרת כפית חורצים / גורפים החוצה את כל המרכז עם הזרעים הרטובים. פורסים את המלפפונים לירחים קטנים ומוסיפים אותם גם לקערה.


מוסיפים גם פולי אדממה (אפשר קפוא שנחלט במים רותחים לחמש דקות וסונן - אפשר לחלוט יחד עם האספרגוס), קוביות של חבילת טופו אפוי או מעושן, אספרגוס שנחלט מספר דקות במים רותחים, נשטף במים קרים, סונן וקוצץ גס. מוסיפים גם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera