סלט קייל ונבטוטים

24.06.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 14 גבעולי קייל, קרועים, ללא גבעול
  • 2 כוסות פולי אדממה חלוטים 5 דקות (ללא קליפה)
  • 2 כוסות עדשים מונבטות (או מיקס נבטוטים שאוהבים)
  • דלורית קטנה, מקולפת, חתוכה לקוביות קטנות (אפשר בטטה)
  • 2 כפות שמן זית
  • שמינית כפית מלח
  • 6 עלי מרווה קצוצים גס
  • חבילת עלי כוסברה, קצוצה גס
  • רבע כרוב לבן, קצוץ לרצועות דקיקות
  • לרוטב:
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • מיץ משלושה לימונים טריים
  • רבע כפית פלפל שחור
  • תוספת: חצי כוס תערובת זרעים שאוהבים כמו זרעי חמניה, זרעי דלעת ואגוזים קצוצים
  • תוספת אופציונלית: פרוסות אבוקדו בשל

אודות המתכון

מתכון בריא ומזין לסלט קייל, נבטוטים ועוד הפתעות טעימות ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: כרבע שעה.
מניב 2-3 עיקריות או קערת הגשה גדולה משפחתית.

אופן ההכנה

מניחים קוביות דלורית (או בטטה) על תבנית ובוזקים שמן זית, מלח ועלי מרווה קצוצה. מערבבים היטב ואופים ב-200 מעלות עד שמזהיב ומתרכך, כ-25 דקות.
בקערת הגשה גדולה מניחים עלי קייל קרועים גס ביד ללא גבעולים, נבטוטי עדשים, עלי כוסברה קצוצים, כרוב קצוץ דק, דלורית אפויה שהצטננה, פולי אדממה שנחלטו, נשטפו במים קרים וסוננו היטב. 
מעל מוזגים מהרוטב ומערבבים בשתי ידיים עד שכל המרכיבים מצופים היטב ברוטב.
טועמים ומתקנים תיבול - מלח / פלפל. 
בוזקים מעל זרעים ואגוזים ומגישים.

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

 

מתכונים נוספים בקטגוריית סלטים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera