המבורגר עדשים ושיבולת שועל ללא גלוטן

09.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • כוס עדשים שחורות קטנות
  • כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
  • חצי כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • 2 סלסלות פטריות פורטבלו, קצוצות דק
  • בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שמן זית: 2 כפות לטיגון + 2 כפות לתערובת
  • 2 כפות גדושות רוטב ברביקיו או קטשופ

אודות המתכון

מתכון לקציצות נהדרות ועסיסיות מעדשים שחורות, פטריות ושיבולת שועל ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים) שבקלות יחליפו כל קציצת המבורגר תעשייתית.

טבעוני, מזין וללא גלוטן.
זמן הכנה משוער: כשעה.
המתכון מניב כ-8 קציצות המבורגר גדולות.

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים (כמו שמבשלים פסטה) לכ-15-20 דקות או עד ריכוך. מסננים, ממליחים מעט ומקררים.  

מטגנים בצל סגול ופטריות בכ-2 כפות שמן זית עד שהם נצרבים היטב ומשחימים. אם נשארים נוזלים יש להמשיך לערבב/לצרוב עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.

מתבלים במעט מלח ופלפל.  

טוחנים בבלנדר או במעבד מזון: שיבולת שועל ואגוזים לתערובת פירורית. מוסיפים את העדשים המבושלות וטוחנים הכל יחד לזמן קצר ולמרקם גס ודביק, מומלץ לעצור ולערבב מידי פעם.

מאחדים: בקערה גדולה מערבבים את עיסת העדשים עם תערובת הפטריות והבצל. מתבלים במלח ופלפל, בצל לבן קצוץ, רוטב ברביקיו ו-2 כפות שמן זית.

מערבבים הכל היטב בידיים ובודקים תיבול (מוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך).  

מהתערובת יוצרים 8 קציצות עבות על מנת שהן לא תתיבשנה ונותנים להן לנוח במקרר על גבי נייר אפייה כשעה להתייצבות.

אופים בתנור כ-20-30 דקות בחום בינוני (190-180 מעלות) או עד שהן מתיצבות והופכות פריכות. 

מגישים בלחמניות עם רטבים שאוהבים, חסה, מלפפון חמוץ, עגבניה פרוסה ונבטים.


לעמוד האינסטגרם של פורמלג
 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera