אודות המתכון
מתכון לקציצות נהדרות ועסיסיות מעדשים שחורות, פטריות ושיבולת שועל ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים) שבקלות יחליפו כל קציצת המבורגר תעשייתית.
טבעוני, מזין וללא גלוטן.
זמן הכנה משוער: כשעה.
המתכון מניב כ-8 קציצות המבורגר גדולות.
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים (כמו שמבשלים פסטה) לכ-15-20 דקות או עד ריכוך. מסננים, ממליחים מעט ומקררים.
מטגנים בצל סגול ופטריות בכ-2 כפות שמן זית עד שהם נצרבים היטב ומשחימים. אם נשארים נוזלים יש להמשיך לערבב/לצרוב עד לאידוי מוחלט של הנוזלים.
מתבלים במעט מלח ופלפל.
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון: שיבולת שועל ואגוזים לתערובת פירורית. מוסיפים את העדשים המבושלות וטוחנים הכל יחד לזמן קצר ולמרקם גס ודביק, מומלץ לעצור ולערבב מידי פעם.
מאחדים: בקערה גדולה מערבבים את עיסת העדשים עם תערובת הפטריות והבצל. מתבלים במלח ופלפל, בצל לבן קצוץ, רוטב ברביקיו ו-2 כפות שמן זית.
מערבבים הכל היטב בידיים ובודקים תיבול (מוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך).
מהתערובת יוצרים 8 קציצות עבות על מנת שהן לא תתיבשנה ונותנים להן לנוח במקרר על גבי נייר אפייה כשעה להתייצבות.
אופים בתנור כ-20-30 דקות בחום בינוני (190-180 מעלות) או עד שהן מתיצבות והופכות פריכות.
מגישים בלחמניות עם רטבים שאוהבים, חסה, מלפפון חמוץ, עגבניה פרוסה ונבטים.
מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות