סושי אורז מלא עם טופו אפוי

09.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים לאורז:
  • 2.5 כוסות מים
  • 1.5 כוסות אורז מלא קצר
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות אגבה (או סוכר)
  • כפית מלח דק
  • מרכיבים לסושי:
  • 6 דפי אצות נורי
  • 2 גמבות אדומות קטנות, פרוסות לרצועות
  • 2 אבוקדו בשלים, אך יציבים, מקולפים ופרוסים לרצועות דקות
  • כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • מלפפון גדול, פרוס לרצועות דקות
  • לטופו האפוי:
  • 400 גרם טופו נוקשה
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • כף זרעי שומשום
  • כף ג'ינג'ר יבש (או טרי מגורר)
  • להגשה:
  • רוטב סויה
  • ג'ינג'ר כבוש
  • וואסבי
  • פתיתי צ'ילי יבשים או טוגראשי
  • זרעי שומשום לבנים / שחורים קלויים
  • בצל ירוק קצוץ
  • אצת קלפ טחונה (אופציונלי)

אודות המתכון

מתכון לסושי מזין ובריא עם אורז מלא, ירקות צבעוניים וטופו אפוי שכולם אוהבים, ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה משוער: כ-50 דקות.
מניב כ-5-6 מנות ראשונות.

אופן ההכנה

נתחיל עם הכנת האורז -

מביאים לרתיחה בסיר את המים עם המלח, משרתחו מוסיפים את האורז, מערבבים ומנמיכים למינימום. מבשלים כ-25-30 דקות או עד שהאורז רך ומוכן ושהמים נספגים.
במידה והאורז מוכן אך נותרים נוזלים - מסננים אותם החוצה היטב.
ערבבו את החומץ והמייפל ומזגו לתוך האורז. ערבבו היטב עד שהנוזלים נטמעים. ערבבו עד שהאורז מתקרר.
במידה ובחרתם להשתמש בסוכר רגיל יש לבשל את החומץ עם הסוכר בנפרד עד שהסוכר נמס לגמרי, לצנן את הנוזל ואז להוסיף לאורז.

להכנת הטופו - 
פורסים את הטופו לרצועות דקות ומוזגים עליו רוטב סויה, שמן שומשום, זרעי שומשום וג'ינג'ר - מערבבים עד שהכל מצופה בצורה אחידה פחות או יותר.
מניחים את הרצועות על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות עד שהטופו נצרב היטב (כ-20 דקות). אפשר גם לצרוב במחבת.

משהאורז התקרר והטופו האפוי מוכן אפשר להתחיל לקצוץ את הירקות לרצועות - פורסים לרצועות גמבות, אבוקדו ומלפפון לרצועות דקות, בצל ירוק קוצצים דק או לרצועות דקות. מכינים הכל בצד להרכבה.

 

מכינים בצד גם את דפי הנורי והאורז שהצטנן.

הניחו דף נורי על גבי משטח גלגול סושי, הדקו שכבה דקה של אורז מלא על גבי דף הנורי (אפשר להיעזר בידיים רטובים כדי למנוע הידבקות).
מניחים כמה רצועות מכל ירק וכמה רצועות טופו אפוי, במרכז הדף על גבי האורז. מתחילים לגלגל בתנועת הידוק לרולדה הדוקה ככל הניתן. 

פרסו את גלילי הסושי, כל גליל לבערך 4-6 פרוסות. תלוי בעובי הרצוי.

הגישו מיד עם רוטב סויה וג'ינג'ר כבוש.
אני אוהבת לפזר מעל הסושי הפרוס עוד בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי (וגם אצת קלפ טחונה).

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera