סלט ביצים טבעוני

14.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 2 חבילות טופו קשה
  • כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • חצי כוס שמיר טרי קצוץ דק
  • רבע בצל לבן קצוץ דק
  • לרוטב "מיונז":
  • כוס קשיו מושרה לילה
  • 2 כפות פתיתי שמרים תזונתיים (שמרי בירה)
  • כפית קאלה נאמק (מלח הודי אדמדם שנותן טעם ביצתי)
  • רבע כפית מלח רגיל (או לפי הטעם)
  • רבע כפית פלפל שחור טחון גס
  • חצי כפית כורכום
  • 2 כפות חרדל חלק
  • רבע כפית פפריקה מתוקה
  • כף תבלין בצל מיובש (אופציונלי)
  • כרבע כוס מים
  • 2 כפות צלפים קטנים (אופציונלי)

אודות המתכון

סלט ביצים טבעוני שמכינים ברבע שעה עבודה, ממרכיבים טבעיים ובריאים ממטבחה של פורמלג ("גאולה דרך החיטים").
הממרח מרגיש ממש כמו הדבר האמיתי וכמובן מושלם בכריכים עם שלל ירקות.
המתכון מניב כק"ג סלט ביצים טבעוני שיכול ללוות ארוחה גדולה.

אופן ההכנה

תחילה מפוררים את שני גושי הטופו לפירורים קטנים-בינוניים לתוך קערה גדולה.
מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, השמיר הקצוץ ובצל לבן קצוץ.

בבלנדר או מעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב - קשיו, שמרי בירה, מלח, פלפל, כורכום, חרדל, פפריקה, תבלין בצל, מים וצלפים למרקם חלק לגמרי (אפשר לעצור מידי פעם ולערבב כדי לקבל טחינה אחידה). אמור להתקבל רוטב במרקם סמיך כשל מיונז. במידה והרוטב סמיך מידי אפשר לדללו במעט מאד מים ולהמשיך לטחון. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. טעמו אמור להיות יחסית עז.

מוזגים את הרוטב לתוך הקערה עם הטופו ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול - מלח / פלפל.

שומרים במקרר עד שבוע.

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera