ממרח עדשים כתומות

16.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • כוס עדשים כתומות, מושרות כחצי שעה
  • בצל לבן, בינוני, קצוץ דק
  • כף שום כתוש
  • כוס וחצי מים
  • כף פפריקה מתוקה או מעושנת
  • 2 כפות שמרי בירה (שמרים תזונתיים)
  • כפית תערובת תבלין איטלקי (טימין, אורגנו, רוזמרין)
  • חצי כפית כמון טחון
  • 3 כפות טחינה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • פלפל קלוי בתנור, מקולף
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כף שמן זית
  • חופן כוסברה או בצל ירוק קצוץ להגשה
  • מעט שמן זית להגשה
  • רבע-חצי כפית מלח (או לפי הטעם)

אודות המתכון

מתכון לממרח עדשים כתומות מזין טעים שמתאים גם לקטנטנים. ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: כחצי שעה.
מניב כשתי כוסות ממרח.

אופן ההכנה

זורקים לתנור שחומם ל-190 מעלות פלפל אדום שלם ונותנים לו להיצלות כחצי שעה או עד שהוא שמתרכך והקליפה משחירה.

במחבת רחבה מטגנים בכף שמן זית את הבצל הקצוץ והשום הכתוש עד שהם מזהיבים והבצל רך.

מוסיפים פפריקה, תבלין איטלקי, כמון, פלפל ומטגנים עוד כחצי דקה.

מוסיפים את העדשים והמים ומבשלים עד שהמים מתאדים לגמרי, תוך כדי בחישה.

מעבירים את התערובת לבלנדר / מעבד מזון ומוסיפים שמרי בירה, טחינה, פלפל קלוי (אחרי שמקלפים לו את הקליפה ומרוקנים אותו מזרעים) מיץ לימון ומלח.

טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (אם אוהבים אפשר לטחון למשחה לא חלקה לגמרי).

טועמים ומתקנים תיבול - מלח/פלפל/לימון.

אם אוהבים את הממרח דליל יותר מוסיפים מעט מים וטוחנים, אם רוצים סמיך יותר מוסיפים עוד קצת טחינה.

מגישים עם שלוק שמן זית מעל, מעט פפריקה מתוקה, כוסברה טריה קצוצה או בצל ירוק ופיתות קלויות לניגוב.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית ארוחות בוקר טבעוניות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera