חורשט סבזי טבעוני

24.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 2 בצלים לבנים גדולים, קצוצים דק
  • צרור שמיר, קצוץ (ללא גבעולים)
  • צרור כוסברה, קצוצה (עם גבעולים)
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה (ללא גבעולים)
  • 300 גרם עלי תרד
  • 2 ענפי סלרי כולל עלים, קצוצים דק
  • 3 כפות שמן צמחי
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס מיץ לימון טרי
  • 2 לימונים פרסיים, מנוקבים בעזרת מזלג
  • כף שום כתוש
  • כפית ורבע כורכום
  • כוס מים
  • 400 גרם שעועית אדומה מבושלת
  • להגשה:
  • אורז לבן

אודות המתכון

מתכון לתבשיל עשבים פרסי חמצמץ מעולה - עשיר, מזין ובריא ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה משוער: כ-40 דקות.
מניב כ-4 מנות עיקריות.
טבעוני וללא גלוטן.

אופן ההכנה

מטגנים בשתי כפות שמן חם בסיר גדול את הבצל הלבן הקצוץ יחד עם הלימונים הפרסיים (מנוקבים בעזרת סכין או מזלג) עד שהבצל מתרכך וחלקו משחים (לוקח 5-7 דקות של ערבוב).
שוטפים וקוצצים גס את כל הירוקים.
כשהבצל מטוגן מעבירים אותו לקערה אחרת ושומרים לאח"כ.
לתוך אותו סיר (אין צורך לנקות אותו) מוזגים עוד כף שמן שאותו מחממים דקה ואת כל הירוקים שקצצנו – שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, תרד, בצל ירוק, סלרי וצורבים באש בינונית עד שכל הנפח יורד. אם הסיר קטן מידי עושים זאת בשתי פעמים.
מחזירים את הבצל המטוגן שנשמר בצד, מוסיפים מים, את השעועית האדומה המסוננת, מיץ לימון ותבלינים – מלח, שום, תבלין בצל, כורכום.

מבשלים באש נמוכה לפחות שעה עם מכסה סגור ברובו. אם יש צורך מוסיפים נוזלים (אמור להיות במרקם של תבשיל מרקי, אבל סמיך יחסית).
התבשיל אמור להעמיק את צבעו וטעמו. בסוף טועמים ומתקנים תיבול – מלח / לימון במידת הצורך.

מגישים עם אורז לבן בצד.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מתכונים לחג

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera