גבינת קשיו חצי קשה בסגנון צ'דר

31.07.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 2 כוסות קשיו מושרה לילה (ההשרייה הארוכה קריטית למרקם הגבינה).
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • 3 כפות שמרי בירה
  • 3 כפות שמן קוקוס (מזוכך)
  • 2 כפות מיסו בהיר (אורז או חומוס)
  • 2 שיני שום
  • רבע כפית מלח (ולפי הטעם)
  • כפית תבלין שום יבש
  • שתי כפות עירית קצוצה
  • 4 עגבניות מיובשות קצוצות דק (ללא מלח)
  • חופן חמוציות לציפוי הגבינה או עגבניות מיובשות קצוצות ו/או עלי טימין (אופציונלי)

אודות המתכון

מתכון לגבינת קשיו חצי קשה נהדרת בסגנון צ'דר שקשה להפסיק לאכול. הולך נהדר עם יין וקרקרים וסתם על לחם.
טבעוני וללא גלוטן - ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: חצי שעה.

מניב שני כדור גבינה בינוניים.

אופן ההכנה

לאחר השריה של לילה, מסננים את הקשיו היטב ומניחים במעבד מזון חזק או בלנדר, מוסיפים את כל יתר המרכיבים - מיץ לימון, שמרי בירה, שמן קוקוס, מיסו, שום, מלח, שום יבש וטוחנים למרקם חלק. מידי פעם עוצרים לגרד את הצדדים ולערבב וממשיכים לטחון עד למרקם חלק לגמרי.

מערבבים פנימה את העירית ואת העגבניות המיובשות (לא טוחנים).
טועמים ומתקנים תיבול - מלח / שום / לימון. הגבינה אמורה להיות יחסית חזקה.

מוזגים את בלילת הגבינה לשתי קערות קטנות מרופדות ניילון נצמד או לכל תבנית אחרת שאוהבים. סוגרים עם ניילון ומקררים להתיצבות בפריזר כשעה.

 

אפשר לשמור בפריזר ולהוציא כעשר דקות לפני ההגשה (בימים חמים) ואפשר להנות ממנה ישירות מהמקרר - אז היא תהיה יותר רכה.
ניתן לצפותה לאחר ההתיצבות בעשבי תבלין כמו טימין או בחמוציות / אגוזים שאוהבים.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות צד

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera