אודות המתכון
מאפה כוסמין מלא במילוי חצילים שרופים, ודברים טובים בסגנון בשרי, טעים וממכר שתתגאו להגיש למרכז השולחן בארוחה חגיגית.
ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה משוער: כשעה
מניב כ-5-6 מנות
אופן ההכנה
מתחילים עם שריפת החצילים - אופים אותם ב-200 מעלות בתנור עד שהם מתרככים לגמרי. מרוקנים את התוכן שלהם לקערת ערבוב גדולה.
את העדשים מבשלים בסיר עם הרבה מים כמו פסטה עד ריכוך - כ-20 דקות, מסננים ומוסיפים לקערת הערבוב.
במחבת רחבה מטגנים עד שקיפות בשתי כפות שמן זית - בצל לבן קצוץ דק עם רוזמרין ו/או טימין ושום כתוש. מוסיפים סלק מגורר, סלרי קצוץ דק וממשיכים טיגון עוד כמה דקות. מוסיפים יין אדום, עדשים שחורות וחצילים שרופים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מעט אגוז מוסקט ופטרוזיליה קצוצה דק. מבשלים 4 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול - מלח / פלפל לפי הטעם. מעבירים את הכל לקערת הערבוב להתקררות.
מכינים את הבצק:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק - הקמח, המים, השמן, המלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ביידים. לשים דקה לאיחוד החומרים.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק ככל הניתן. לוקחים את המלית ומפזרים אותה באופן שווה על כל שטח הבצק המרודד.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה, צמוד ככל הניתן. מנסים לכרוך בעדינות את הרולדה לצורת שבלול או למה שבא לכם - אפשר גם להשאיר בצורת רולדה.
מניחים את שבלול הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים על הבצק מעט מים ובוזקים עליו שומשום, מעט מלח גס ועלי רוזמרין / טימין.
שולחים לאפייה לכ-45 דקות או עד שהבצק שחום ופריך.
מומלץ לפרוס ולהגיש עם טחינה.
מתכונים נוספים בקטגוריית מאפים

תגובות