מאפה חצילים שרופים ועדשים

05.08.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • לבצק -
  • 4 כוסות קמח כוסמין מלא או בהיר
  • כוס מים בטמפ' החדר
  • כוס שמן זית
  • כפית וחצי מלח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • למלית -
  • שני חצילים טריים גדולים, שרופים בתנור עד ריכוך
  • בצל לבן, קטן, קצוץ דק
  • שני ענפי טימין טרי או כף תערובת פרובנס / טימין יבש ורוזמרין יבשים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • סלק מגורר
  • ענף סלרי קצוץ דק
  • רבע כוס יין אדום
  • כוס עדשים שחורות, מבושלות עד ריכוך ומסוננות
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • מעט אגוז מוסקט
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • מעל הבצק: מעט שומשום, מלח גס, רוזמרין וטימין

אודות המתכון

מאפה כוסמין מלא במילוי חצילים שרופים, ודברים טובים בסגנון בשרי, טעים וממכר שתתגאו להגיש למרכז השולחן בארוחה חגיגית.

ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה משוער: כשעה
מניב כ-5-6 מנות

אופן ההכנה

מתחילים עם שריפת החצילים - אופים אותם ב-200 מעלות בתנור עד שהם מתרככים לגמרי. מרוקנים את התוכן שלהם לקערת ערבוב גדולה.
את העדשים מבשלים בסיר עם הרבה מים כמו פסטה עד ריכוך - כ-20 דקות, מסננים ומוסיפים לקערת הערבוב.
במחבת רחבה מטגנים עד שקיפות בשתי כפות שמן זית - בצל לבן קצוץ דק עם רוזמרין ו/או טימין ושום כתוש. מוסיפים סלק מגורר, סלרי קצוץ דק וממשיכים טיגון עוד כמה דקות. מוסיפים יין אדום, עדשים שחורות וחצילים שרופים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מעט אגוז מוסקט ופטרוזיליה קצוצה דק. מבשלים 4 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול - מלח / פלפל לפי הטעם. מעבירים את הכל לקערת הערבוב להתקררות.

מכינים את הבצק: 
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק - הקמח, המים, השמן, המלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ביידים. לשים דקה לאיחוד החומרים.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק ככל הניתן. לוקחים את המלית ומפזרים אותה באופן שווה על כל שטח הבצק המרודד.

מחממים תנור ל-190 מעלות.
מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה, צמוד ככל הניתן. מנסים לכרוך בעדינות את הרולדה לצורת שבלול או למה שבא לכם - אפשר גם להשאיר בצורת רולדה.
מניחים את שבלול הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים על הבצק מעט מים ובוזקים עליו שומשום, מעט מלח גס ועלי רוזמרין / טימין.

שולחים לאפייה לכ-45 דקות או עד שהבצק שחום ופריך.
מומלץ לפרוס ולהגיש עם טחינה.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית תחליפי בשר

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera