טופו צלוי ברוטב ברביקיו אסיאתי

05.08.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • לרוטב ברביקיו ביתי -
  • בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 4-5 פטריות חומות קצוצות דק (עדיף שיטאקי)
  • כף שמן
  • כף גדושה מיסו כהה
  • כף פפריקה מעושנת
  • כף תבלין שום יבש
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית צ'ילי (או לפי הטעם)
  • 2 כפות תמצית עשן (לא חובה)
  • חצי כוס רסק עגבניות (או קטשופ)
  • שליש כוס רוטב סויה
  • 3 כפות חומץ
  • כף חרדל חלק
  • שליש כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס מים
  • כפית קורנפלור (לא חובה)
  • יתר המרכיבים:
  • חבילת טופו (כ-350 גרם)
  • להגשה:
  • סלט כרוב או עלי כרוב
  • עלי חסה עגולה - אוכלים כל נתח טופו בעלה חסה
  • עלי כוסברה טריה
  • בצל ירוק קצוץ דק
  • שומשום קלוי
  • עלי נענע טריה

אודות המתכון

מתכון לנתחי טופו צלויים ברוטב ברביקיו אסיאתי ביתי שקשה להפסיק לאכול (ולהתחרט שלא הכנתם כמות כפולה - ראו הוזהרתם).
טבעוני וללא גלוטן - ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

טעים גם לערב על האש וגם סתם כנישנוש / עטוף בחסה או בטורטיה עם ממרחים וירקות.
זמן הכנה משוער: כחצי שעה
מניב כ-2-3 מנות

אופן ההכנה

מתחילים עם הטופו - לא חובה אבל מומלץ להקפיא אותו והפשיר אותו, כדי להפטר מכל עודפי הנוזלים שלו. זה תורם משמעותית למרקם הבשרי שלו.
פורסים אותו לרצועות דקות ומשפדים ברווחים כמו בתמונה. מניחים את השיפודים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

מכינים את הרוטב:
בסיר קטן מטגנים בכף שמן בצל, שום ופטריות קצוצות עד שהפטריות משחימות היטב. מוסיפים את כל יתר המרכיבים של הרוטב - התבלינים - פלפל, פפריקה, רסק עגבניות, סוכר, חומץ, סויה, מים, חרדל, צ'ילי, מיסו, תמצית עשן וקורנפלור. מבשלים חמש דקות תוך כדי בחישה. מעבירים לבלנדר וטוחנים למשחה חלקה. אם היא סמיכה מידי מדללים במעט מים. טועמים ומתקנים תיבול - מלח / פלפל / סויה / חריפות. הרוטב אמור להיות מאד חזק ובועט בטעמים - מתוק - מלוח - מעושן.

בעזרת מברשת לבישול מורחים שכבה עבה ונדיבה של רוטב על כל נתחי הטופו המשופדים. משני הצדדים.

אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות לכ-40 דקות, כל 10 דקות הופכים את השיפודים ומורחים עליהם עוד שכבה נדיבה של רוטב ברביקיו.
מוציאים מהתנור כשהטופו נראה צלוי ופריך והרוטב הופך שחום ומבעבע.

הגשה: עוטפים כל רצועה בעלה חסה או כרוב ובוזקים מעל שומשום קלוי, כוסברה טריה ו/או בצל ירוק קצוץ ו/או עלי נענע טריה.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 

לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל שילדים אוהבים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera