תבשיל מרק קוסקוס

14.08.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 700 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 קישואים או זוקיני או קישוא צהוב, חתוך ל-2 או 3 חתיכות גדולות לרוחב
  • 2 בצלים לבנים, חתוכים לפלחים
  • 2-3 גזרים בינוניים, חתוכים לחתיכות גדולות
  • רבע כוס עדשים כתומות, מושרות כשעה (אופציונלי)
  • 2.5 כוסות חומוס מבושל (אפשר קפוא / שימורים)
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס, כולל עלים
  • ראש כרובית קטנה או רבע כרוב לבן, פרודה לפרחים / חתוך גס לפלחים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כף גדושה כורכום
  • כף גדושה חוואייג' למרק (או זרעי כוסברה יבשה טחונה וכמון)
  • כף מלח (או לפי הטעם)
  • כף שבבי בצל מיובש / תבלין בצל יבש (אופציונלי)
  • צרור כוסברה טריה
  • צרור שמיר טרי
  • מים לפי ההוראות בהמשך
  • 2 כפות שמן זית
  • להגשה: קוסקוס / אורז, כוסברה טריה

אודות המתכון

תבשיל עשיר, מזין וטעים להפליא בהשראת מרק הקוסקוס בגרסה טבעונית מהירה וקלילה.
ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: כחצי שעה.

מניב כ-6-7 מנות עיקריות.

אופן ההכנה

מתחילים בלחתוך את כל הירקות מראש - חותכים הכל גדול וגס יחסית. את הגזר, הקישואים, תפוחי האדמה והדלעת לקוביות גדולות, את הכרובית מפרידים לפרחים (את הכרוב לפלחים גדולים לרבעים או שמיניות כאשר הבסיס נשאר ומחזיק את כל העלים יחד בקצה).

מחממים סיר רחב וגדול עם שמן זית וצורבים פלחי בצל עד שהם מקבלים צבע ושקיפות (לוקח כ-7-8 דקות), מוסיפים כורכום, פלפל וחוואייג' למרק וממשיכים לערבב בשמן החם כדקה. מוסיפים את הירקות הקשים - גזר, תפוחי אדמה, כרובית (או פלחי כרוב) וצורבים עוד כמה דקות. מוסיפים מים עד לחצי מגובה הירקות בסיר ומבשלים כ-10 דקות מכסה סגור חלקית.

מוסיפים את יתר הירקות החתוכים - דלעת, קישוא (או זוקיני), סלרי, עדשים כתומות, גרגרי חומוס, תבלין בצל יבש ומלח ומוסיפים מים עד שחצי מהגובה של הירקות מכוסים בנוזלים. מעל מניחים זר שמיר וזר כוסברה. ומכסים את הסיר (בעצם נוצר תהליך של בישול ואידוי ששומר על צורת הירקות שלמה). מבשלים כ-10-15 דקות או עד שהכל רך ויציב (אך לא רך מידי ו/או מתפרק).
טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם - מלח / פלפל.

מגישים בקערה עמוקה עם קוסקוס או אורז ומעל מפזרים כוסברה טריה.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 
לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות עיקריות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera