אודות המתכון
חן מור מבקרת האוכל שלנו כותבת על המנה במדור 'טעימה טבעונית' בבלוג שלנו
מוסקה שלא תאמינו שהיא טבעונית. 4-6 מנות. מתוך הערכה של 'מחוברים לחיים'.
מקצה לקצה - שעה (הערכה מגיעה עם הוראות מפורטות, איזה כיף!)
אופן ההכנה
יש להשרות את הטחון הטבעוני לפי ההנחיות, לייבש ולסחוט
לחמם תנור ל-200 מעלות. להניח נייר אפייה בתבנית ולהבריש בשמן זית. את החצילים לפרוס בעובי ס"מ ולהניח על הנייר. להבריש בשמן זית ולהמליח מעט. להכניס לתנור לכ-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים.
לקצוץ בצל ושום ולטגן עד שמזהיבים
להוסיף את הטחון ולטגן עד שמשחים
לחתוך את עגבניות השרי לרבעים ולהוסיף עד לצריבה
להוסיף את תערובת התבלינים, עגבניות מרוסקות וחצי כוס מים
להוסיף חומר קשירה וקמח חומוס ולערבב היטב
לבשל חמש דקות נוספות ולהסיר מהאש
מרכיבים את המנה
יש להניח בתבנית פיירקס שכבה של חצילים
על החצילים לשים שליש מתערובת הטחון
להמשיך כך פעמיים נוספות ולסיים בשכבת חצילים
להניח את המכסה ולהכניס לתנור ב-180 מעלות ל-30 דקות
מתכונים נוספים בקטגוריית תחליפי בשר

תגובות