גירוס יווני טבעוני

18.08.2020 מאת: חן מור
מנות עיקריות, תחליפי בשר
קלה
תגיות , ,
  • מרכיבים:
  • 100 גרם רצועות יבשות להקפצה של מחוברים לחיים או מותג אחר
  • תערובת תבלינים לשווארמה של מחוברים לחיים או מותג אחר
  • 30 גרם שמן זית
  • בצל לבן
  • פטריות שמפיניון
  • 10 עגבניות שרי
  • גביע יוגורט אלטרנטיב ללא סוכר
  • חצי כוס טחינה
  • מיץ מחצי לימון
  • שן שום
  • מלח פלפל
  • מרכיבים לפוקצ'ה:
  • 500 גרם קמח לפוקצ'ה/פיצה
  • 330 גרם מים
  • 9 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 15 גרם מלח

אודות המתכון

חן מור מבקרת האוכל שלנו כותבת על המנה במדור 'טעימה טבעונית' בבלוג שלנו

שווארמה עם טאצ' יווני על פוקצ'ה יוגרטחינה וסלט עגבניות שרי, פשוט מרגש, מתוך הערכה של 'מחוברים לחיים'

מספיק ל-4 מנות 

זמן הכנה 45 דק' מקצה לקצה כולל השרייה, חלום!

מומלץ על פוקצ'ה טרייה!(מתכון בהמשך)

אופן ההכנה

גירוס:

יש להשרות את הרצועות הטבעוניות לפי ההנחיות, לייבש ולסחוט

לחתוך את הבצל לרצועות דקות להקפיץ במחבת עמוקה/ווק עד שזהוב

להוסיף את הרצועות הטבעוניות ולהמשיך לטגן עד שמזהיבות

לפרוס פטריות דק ולהוסיף לתערובת

להכניס את תערובת התבלינים ולהקפיץ מעט על אש בינונית

סלט עגבניות שרי:

לחתוך 10 עגבניות שרי לרבעים ולהניח בקערה

להוסיף רצועות מרבע בצל סגול

להוסיף חופן עלי נענע וחופן עלי כוסברה קצוצים

לתבל בשמן זית, לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל

יוגורטחינה:

לרוקן גביע יוגורט אלטרנטיב ללא סוכר לקערה

להוסיף חצי כוס טחינה

לסחוט מיץ מחצי לימון ולהוסיף לקערה

לכתוש שן שום ולהוסיף לתערובת היוגורט

לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב

פוקצ'ה:

 
יש להכניס למיקסר עם וו לישה מים, קמח, שמרים וסוכר ולעבד במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק אחיד
 
להוסיף בהדרגה שמן זית, כל פעם מעט עד שנטמע בבצק
 
להוסיף מלח ולעבד 10 דקות נוספות על מהירות נמוכה-בינונית 
 
לכסות את הבצק באמצעות מגבת ולהמתין 45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו. לקפל את הבצק באמצעות קלף (או עם הידיים אם אין) ולתת לו לנוח 45 דקות נוספות.
 
להוציא את הבצק מהמיקסר באמצעות הקלף. על מנת לייצר מנות אישיות יש לחלק את הבצק לחתיכות של 100 גרם. במידה ורוצים פוקצ'ה משפחתית יש לחלק את הבצק לשלושה חלקים.
 
לקפל כל חתיכת בצק לתוך עצמה מספר פעמים עד שנוצר כדור חלק ואחיד. לאחר שמסיימים לטפל בכל הכדורים ניתן לשטח את הבצק ולהעניק לו את הצורה שרוצים (אני בחרתי במקרה הזה בפיתה)
 
למרוח שמן זית ולהניח לתפיחה כ-15 דקות נוספות. להכניס לתנור מחומם ל-200 מעלות לכ-10 דקות עד שהפוקצ'ה מזהיבה. 

מתכונים נוספים בקטגוריית תחליפי בשר

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera