מנת שף קלה להכנה - פטריות מממולאות בפטה עדשים עם ציפוי טחינה אפויה

20.08.2020 מאת: עמית רז עסק מומלץ
  • מרכיבים:
  • 6 פטריות גדולות או 12 פטריות קטנות. לחתוך את גזע הפטריה ולקצוץ.
  • פטה מרכיבים:
  • כוס עדשים שחורות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 שן שום
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית טימין או אורגנו
  • כוס אגוזי מלך
  • חצי כפית מלח
  • רוטב טחינה:
  • 4\3 כוס טחינה גולמית
  • חצי כוס מים
  • שום לפי הטעם
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח

אודות המתכון

           מנה  ללא גלוטן, עשירה בחלבון ומופחתת בפחממות. אפשר להנות מהמתכון רק מהכנת הפטה כמטבל לפיקניק או ארוחת בוקר. 40 דק הכנה. מתאים לארבעה אנשים.

אופן ההכנה

אופן הכנה

מחממים תנור ל90 מעלות

מבשלים את העדשים עם 4 כוסות מים רותחים לחצי שעה. מסננים ושמים בצד.

מכרמלים את הבצל עם השמן עד שהוא זהוב חום ומוסיפים את גזעי הפטריות. מטגנים ביחד 2 דקות.

במעבד מזון מוסיפים את כל מצרכים של הפטה עד קבלת מרקם רך. יהיה מספיק שאריות למלא צנצנות ולחלק לחברים.

מערבבים את המצרכים של הטחינה.

מורחים שמן וקצת מלח על הפטריות וממלאים אותם בממרח פטה עדשים ומשאירים מקום לשכבה של טחינה. מניחים על מגש וצולים את הפטריות ותוספות במשך 20 דק.

מגישים על צלחת עם טחינה. אפשר להוסיף עשבי טיבול, אובלטים, קרקרים ללא גלוטן.  

 

עמית רז - chef in Tel-Aviv

מתכונים נוספים בקטגוריית מנות ראשונות

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera