פאטה ירקות (ממרח)

29.08.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • בטטה קטנה (טריה)
  • חצי כוס עדשים כתומות שבושלו במים לריכוך וסוננו
  • גמבה אדומה, חתוכה גס
  • 4 עגבניות מיובשות
  • 3 כפות זרעי חמניה (אחרי השריה של שעה במים)
  • ענף סלרי (ללא עלים), חתוך גס
  • חצי כפית פפריקה מעושנת (או מתוקה)
  • כף שמן זית
  • מעט מלח ופלפל (לפי הטעם)
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ דק ונבטים

אודות המתכון

פאטה (ממרח) ירקות ועדשים נהדר ועשיר שהולך מעולה בכל כריך או כמטבל לצד ירקות חתוכים. בריא, טעים ומהיר להכנה.

ממטבח של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה: כ-20 דקות.

אופן ההכנה

מתחילים בלבשל את העדשים בסיר עם מים (כמו שמבשלים פסטה) ומסננים כשהן מתרככות (לוקח כ-15-20 דקות).
מניחים בבלנדר חזק או מעבד מזון בטטה טריה חתוכה לקוביות, גמבה חתוכה לחתיכות גסות, עגבניות מיובשות, סלרי חתוך לחתיכות גסות, פפריקה, שמן זית ומעט מלח ופלפל (כרבע כפית מלח ושמינית כפית פלפל). טוחנים בפולסים למרקם לא חלק לגמרי, טועמים ומתקנים תיבול - מלח/פלפל.

מגישים עם בצל ירוק קצוץ דק או עירית.
מחזיק במקרר כ-3 ימים.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 
לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית ממרחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera