ממרח אגוזי לוז (ממרח נוטלה טבעוני)

29.08.2020 מאת: Pormeleg.Kitchen - המטבח של פורמלג
  • מרכיבים:
  • 1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים (או קלויים ומקולפים) כ-220 גרם
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כפית מלח
  • 50 גרם שוקולד מריר איכותי
  • כף מייפל טבעי (או אגבה)

אודות המתכון

מתכון פשוט וטעים להפליא לממרח אגוזי לוז שוקולדי (בסגנון ממרח נוטלה טבעוני) מכמה מרכיבים פשוטים.

ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).

זמן הכנה משוער: כחצי שעה.

מניב צנצנת של כ-250 גרם (אפשר להכפיל או לשלש כמויות בכיף).

אופן ההכנה

אם משתמשים באגוזי לוז טבעיים על קליפתם יש לקלות אותם קודם בתנור כפי שמוסבר בהמשך (אפשר לקנות אגוזי לוז קלופים וקלויים מראש ולקלותם בתנור כ-5-7 דקות).

מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את אגוזי הלוז הטבעיים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות, אפשר מידי פעם לפתוח ולערבב את האגוזים בתבנית.
מעבירים את האגוזים למגבת מטבח ומתחילים לשפשף אותם בתוכה עד שהקליפה יורדת לגמרי.
מעבירים את האגוזים הקלופים למעבד מזון או בלנדר חזק וטוחנים עד שהם הופכים לממרח חלק, זה לוקח כ-7 דקות, כאשר בין לבין עוצרים ומגרדים את הצדדים / מערבבים.
ממיסים בפולסים של 5-10 שניות במיקרוגל תוך כדי ערבוב (או בקערית מעל סיר עם מים רותחים - בשיטת באן מארי) את השוקולד המריר. 
מוסיפים לקערת המיקסר את הווניל, המלח, השוקולד המומס והמייפל וממשיכים לטחון לממרח חלק.

טועמים ומתקנים תיבול - מלח / וניל או מייפל אם הממרח לא מתוק מספיק לטעמכם (זה תלוי בסוג השוקולד המריר שתבחרו).

לשמור בצנצנת נקייה לפחות חודש במקרר (בקיץ).
לא להכניס כפית/סכין שהיו קודם בפה, כדי לשמור על הממרח לאורך זמן.

 

לעמוד האינסטגרם של פורמלג 
לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית קינוחים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera