מרק ראמן (מרק יפני)

29.08.2020 מאת:
  • מרכיבים:
  • 2 גזרים קטנים, פרוסים לפרוסות אלכסוניות
  • כרישה אחת, חתוכה לחתיכות גסות לרוחב (לא חובה)
  • בצל לבן, חתוך לרבעים
  • 3 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן, החל הירוק נשמר להגשה)
  • שליש כוס פטריות שיטאקי מיובשות (כ-20 גרם)
  • 4 שיני שום שלמות
  • אצבע ג'ינג'ר, פרוסה לפרוסות עבות עם הקליפה
  • 2 כפות ממרח מיסו (עדיף בהיר)
  • כף וחצי רוטב סויה
  • כף תבלין שום יבש
  • כף תבלין בצל יבש
  • 2 ענפי סלרי כולל עלים, חתוך גס
  • כף שמן צמחי (כמו חמניות או זרעי ענבים)
  • כליטר וחצי מים
  • להגשה:
  • אטריות ראמן או אחרות, למשל: אטריות סומן או סובה או אטריות אורז / שעועית, 400 גרם
  • חבילת טופו, כ-350 גרם, חתוך לקוביות קטנות
  • מעט שמן שומשום - כרבע כפית לסועד (לא חובה)
  • מעט צ'ילי יבש (לפי הטעם)
  • כוס בצל ירוק קצוץ דק (החלק הירוק - את הלבן שומרים לציר)
  • 2 יחידות בוקצ'וי (אפשר להמיר לברוקומיני או כרוב)

אודות המתכון

גרסה ביתית ופשוטה להכנה למרק ראמן יפני, מרק יפני עם ציר ירקות עשיר ואטריות שקשה להפסיק לזלול.
ממטבחה של פורמלג (גאולה דרך החיטים).
זמן הכנה משוער: כ-40 דקות.
מניב כ-4 מנות.

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הציר: בסיר גדול צורבים בכף שמן את הבצל, השום והג'ינג'ר כ-4 דקות או עד שהבצל מקבל מעט צבע.
מוסיפים את המים ובוחשים היטב. מנסים לגרד שאריות של ירקות שנדבקו לתחתית הסיר.
מוסיפים את הפטריות המיובשות, שום יבש, בצל יבש, רוטב סויה, גזר, כרישה וסלרי ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-40 דקות באש נמוכה, מכסה כמעט סגור.
מוסיפים את ממרח המיסו ומערבבים היטב עד שאין גושים ומבשלים עוד כשתי דקות.
טועמים את הציר ובודקים תיבול - מוסיפים עוד שום / בצל / סויה במידת הצורך לחיזוק טעמים.

מסננים את הציר ושומרים בצד את הגזר, הכרישה והפטריות להגשה (אפשר לקצוץ את הפטריות אם הן שלמות).
כשרוצים להגיש את המרק מבשלים את האטריות בסיר נפרד במים ממולחים - כמו שמבשלים פסטה. מסננים ומניחים בקערת הגשה.
מעל האטריות מסדרים כמה פרוסות גזר, כמה קוביות טופו, פטריות, רבע בוקצ'וי (חצוי לאורך), חתיכת כרישה ומוזגים מעל הכל מהציר המסונן. 
מגישים מיד עם חופן נאה של בצל ירוק טרי ואפשר גם עם מעט צ'ילי ושפריץ קטן של שמן שומשום.


לעמוד האינסטגרם של פורמלג 
לדף הפייסבוק של פורמלג

מתכונים נוספים בקטגוריית מרקים

תגובות

תגובות

© כל הזכויות שמורות ל-Vegan-Friendly

עוצב בהתנדבות ע"י ברק לאונרד, הראל לוי    נבנה ע"י בזיליקום גידול אתרים מקודם ע"י קידום אתרים עידן בן אור

אתר זה אינו תומך בדפדפן אינטרנט אקפלורר 7

עם זאת, תוכל לעדכן את הדפדפן שלך לדפדפן מודרני בקלות על ידי לחיצה על אחד הלינקים הבאים

Chrome Firefox Opera